Boja mjeseca

Ružičasto doba: Dizajneri prigrlili boju optizma i opreza i uvrstili je u casual i svečane kreacije

I dizajneri sudjeluju u jačanju svijest o važnosti redovitih pregleda grudi: tijekom listopada, dio prihoda od prodaje odjeće iz limitiranih kolekcija izdvaja se za pomoć oboljelima od karcinoma dojke.

Romantična, nježna i ženstvena, a prema nekim istraživanjima i boja koja ublažava agresiju, ružičasta ima istaknuto mjesto u modnim kolekcijama odjeće i dodataka. U trendu je i ove sezone - podjednako se nosi u dnevnim i svečanim prilikama, a vole je i školarke i poslovne žene. No, u listopa du ružičasta odjeća nosi posebnu, dublju poruku.

Mjesec je to borbe protiv raka dojke koju simbolizira baš ova boja pa su se obilježavanju pridružili poznati modni dizajneri i svjetske modne kuće.

Ružičasti odjevni predmeti i modni dodaci kreirani tim povodom i proizvedeni u ograničenom broju primjeraka prodaju se u suradnji s neprofitnim udrugama i onkološkim društvima kojima ide dio zarade. Ovisno o cijeni i poslovnoj politici, kod jednih brendova riječ je o simboličnom iznosu od nekoliko eura, kod drugih u dobrotvorne svrhe ide cijeli iznos od prodaje; no, ovim se modno-humanitarnim projektom priku pi nekoliko milijuna eura koji mnogima doslovce život znače.

image
Od prodaje odjeće i modnih dodataka iz kolekcije Pink Pony Ralph Lauren postotak se uplaćuje u istoimeni fond.
RALPH LAUREN/Profimedia

Američki dizajner Ralph Lauren pohvalio se da je lani za svoj fond Pink Pony prikupio blizu deset mili juna, a tijekom dvadeset godina - osnovan je 2000. - blizu 150 milijuna dolara. Fond pomaže programe zdravstvene skrbi za žene koje ne mogu same platiti troškove liječenja, a financira se prodajom odjeće, dodataka i parfema iz istoimene kolekcije u kojoj je logo brenda - igrač pola na konju izvezen ružičastim koncem.

Odabir najzanimljivijih dizajnerskih komada u boji mjeseca listopada pronađite u novom broju magazina Gloria uz koji vam darujemo i knjižiu s popustima od -30% popusta u Designer Outletu Croatia i robnoj kući IKEA!

image
GLORIA
Linker
20. travanj 2024 00:05