Atelier Jolie

Prva modna kolekcija Angeline Jolie nastat će u suradnji sa slavnim francuskim brendom

Istoga dana kada je najavljena njihova suradnja, objavljeno je i kako dizajnerica brenda napušta mjesto kreativne direktorice. Kolekcija s Jolie jedna je od njezinih posljednjih za francuski brend.

Prošlo je mjesec dana otkako je glumica Angelina Jolie predstavila svoj novi projekt kojim ulazi na modnu scenu. Atelier Jolie je modni brend koji funkcionira poput kolektiva u kojem će svatko moći kreirati novu odjeću, koristeći deadstock tkaninu i odbačene materijale, sve u svrhu održivije proizvodnje odjeće.

image
launchmetrics.com/spotlight

Sada je objavljen prvi suradnik Atelier Jolie brenda - kolekcija koja će se predstaviti na jesen nastala je u suradnji s modnom kućom Chloé i kreativnom direktoricom Gabrielom Hearst. Ona je, otkako je na čelu ove luksuzne modne kuće, pretvorila Chloé u jedan od najsnažnijih održivih modnih brendova, pa ne iznenađuje što se Jolie odlučila udružiti upravo s njom za svoju prvu kolekciju. Mini kolekcija koju su proizvele "slavi autentične veze između žena" te je posvećena "onome tko je nosi kao i onome tko je izradio odjeću". Dio kolekcije je odjeća koja se estetikom naslanja na elegantne, večernje komade koji su proizvedeni od tkanina s niskim ugljičnim otiskom. "Moja zarada od ove suradnje bit će uložena u dodatnu edukaciju i radionice za krojače i zanatlije u Atelieru Jolie", rekla je glumica povodom kolekcije.

Ono što je oduševilo i potaknulo Jolie na suradnju je i certifikat kojeg je 2021. godine osvojio Chloé, kao prva modna kuća koja ga je zaradila. U mnogobrojnim standardima i uvjetima koje modne kuće trebaju ispuniti kako bi dobile etiketu "održivog brenda", B Corp certifikat je najrigorozniji i zahtjeva od brenda odgovore na oko 300 pitanja koja se tiču socijalnog i ekološkog utjecaja koji ima njihova proizvodnja.

Istoga dana kada je najavljena kapsulna kolekcija između dva brenda, također je potvrđeno da Gabriela Hearst napušta francuski brend Chloé te će posljednju kolekciju prikazati na jesen ove godine. Unatoč cijenama koje nisu bile pristupačne za široke mase, Chloé je pod vodstvom Gabriele Hearst ostvarivao jako dobru zaradu, pa financije nisu razlog njezina odlaska. Dizajnerica navodno odlazi kako bi se više posvetila svom modnom brendu koji nosi njezino ime, a čije je sjedište u New Yorku.

Linker
23. travanj 2024 19:28