vrući trend

Priprema, pozor, boje! Proljetna sezona bit će u znaku neodoljivih vibrantnih nijansi

Iz zimskog sivila u proljetno šarenilo - moto je nadolazeće sezone koja će prštati upečatljivim nijansama koje se daju sjajno kombinirati za mnoge prilike.

Sudeći po novim kolekcijama popularnih brendova, proljetna sezona bit će u znaku veselih, vibrantnih boja koje nevjerojatno dobro izgledaju kao dio monokromatskih lookova. Naime, monokromatski kao pojam ne odnosi se samo na crnu i bijelu, već i na ostale boje, kada nam je outfit u jednoj nijansi.

No, ovakve žive boje kao stvorene su za color-blocking tehniku - kombiniranje dviju ili više izražajnih boja koje zajedno ostavljaju vrlo privlačan vizualni dojam.

image

Color-blocking uvijek je dobrodošao.

CORNEL CRISTIAN PETRUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Žuta se odlično slaže s crnom!

FASHIONPPS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kod color-blockinga može se kombinirati jedna bazna boja s dvije različite nijanse druge boje ili pak tri i više potpuno različitih boja.

image

Kraljevski plava boja uvijek je dobar izbor.

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
image

Plavo odijelo i ružičasta torbica savršen su spoj.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Do kalendarskog proljeća ostalo je mjesec i pol, no kako to obično ide, toplo vrijeme sigurno će doći ranije pa se valja pripremiti i ući u novo godišnje doba s puno pozitive i šarenih boja. Zima je obično rezervirana za tamnije nijanse, iako su kolekcije za ovu hladnu sezonu sugerirale baš suprotno, a takav trend će se nastaviti i u ostatku godine.

image

Njemačka influencerica Leonie Hanne.

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

U novim vibrantnim kolekcijama ima ponešto za svakoga - kraljevski plava, bubblegum ružičasta, sunčano narančasta, travnato-zelena ili mrkva žuta. Ako ste u fazi eksperimentiranja, zelena će se odlično spojiti sa žutom, a ružičasta sa plavom. U obje kombinacije dodajte malo narančaste i dobit ćete zanimljiv i potpuno neočekivan spoj.

Linker
24. travanj 2024 11:19