Fashion report

Od klasičnog do zabavnog, ovo je najpopularniji nakit trenutačno

Od bezvremenskih komada nakita do razigranih primjeraka, izdvojili smo ključne trendove u svijetu nakita.

Nakit je ključni dodatak svakom outfitu koji će ga transformirati u stylish kombinaciju. Osim samo u večernjim i elegantnim prigodama, svakodnevne kombinacije ukrašavamo nizovima nakita, a za svaku novu sezonu potražimo inspiraciju i na modnim pistama, kako bismo dobili bolji uvid u trendove kada je nakit u pitanju. Oni bezvremenski primjerci odolijevaju prolaznosti trendova, no svaka godina nosi svoje "it" komade - tako je proteklih nekoliko sezona naglasak na šarenom, zabavnom i optimističnom nakitu koji podiže raspoloženje. A osim toga, izdvajamo još četiri trenda koja ćemo nositi od jutra do večeri.

Šarene perlice

U pauzi umjesto "ozbiljnog", elegantnog i nakita luksuznog izgleda koji upotpunjuje sređene modne lookove, nosimo zabavni i pomalo otkačeni nakit u bojama. Perle su nanizane u različitim nijansama (pastelnim, jarkim ili zagasitim), no u nijednom slučaju nisu dosadne ili monotone. Trend nakita koji izgleda poput dječjeg pojavio se još prošle godine (primjerice u kolekciji Diora), a nastavljamo ga nositi u jesenskoj sezoni. Ogrlice ili narukvice koje se sastoje od sitnih perlica dovoljno su zabavne i pomaknute kako bi svakoj kombinaciji poslužile kao doza modnog dopamina, a istovremeno su primjerene za različite prilike - ležerne, poslovne ili večernje. Ipak, u nešto "ozbiljnijem" izdanju, perlice dolaze nanizane na zlatnom ili pozlaćenom nakitu, što čini zanimljiv spoj elegancije i razigranosti koji se kombinira u dnevnom i večernjem looku.

image

Ulla Johnson kolekcija

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Statement naušnice

Velike, "glasne" naušnice idealni su saveznik za svaku večernju, odnosno sređenu modnu kombinaciju. Najbolje pristaju kratkoj kosi jer tada najbolje dolaze do izražaja, a naravno nose se i uz podignute frizure. Look s modne piste kojeg predlažemo je puštena duga kosa, statement naušnica i jedna strana kose zalizana iza uha, dok druga prekriva uho i pada do lica.

image

Givenchy predlaže statement naušnice

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Silent luxury komadi

Bottega Veneta prvo je ime koje se trenutno nameće na spomen tihog luksuza, a ujedno su njihove "Drop" naušnice jedan od najpoželjnijih modnih dodataka koje i high street kuće već kopiraju. Nakit koji izgleda luksuzno, nije upečatljiv i zapravo je potpuno bezvremenski na cijeni je, naravno ne samo ove, već svake sezone, a u ovogodišnjim kolekcijama primijetili smo da je popularniji no ikad.

image

Bottega Veneta

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Lančana reakcija

Lanac ostaje glavni motiv kada su ogrlice i narukvice u pitanju, no jedna ogrlica ili narukvica nisu dovoljne, pa se nose one nanizane - istog ili različitog dizajna - za postizanje maksimalističkog, raskošnog izgleda. Lookovi s piste Chanela dobar su primjer kako nositi nanizani nakit, po uzoru na Coco Chanel koja je nosila nizove bisera.

image

Kolekcija kuće Chanel

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Cuff

Chanel, Givenchy, Saint Laurent, modne su kuće koje na velika vrata vraćaju cuff narukvice. Nose se nanizane na jednoj ruci, na zglobu ili na bicepsu - u oversized obliku ili u onom tankom, elegantnijem. Sjajno će se slagati sa spomenutim statement naušnicama, a prigodne su za svaku priliku.

image

Cuff narukvica by Saint Laurent

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Linker
25. travanj 2024 12:01