Getty Images For Ermanno Scervin
nimalo dosadni

Novo lice toplog pletiva: 15 modela pulovera za novu sezonu koji dolaze uz wow efekt

Topla i mekana pletiva omiljeni su komadi svake hladne sezone, a ovogodišnji modeli posebno su upečatljivi zbog zanimljivih detalja koji ih krase.

Iako po vremenskoj prognozi ne bismo tako zaključili, kalendarski smo zakoračili u jesen i spremno očekujemo hladnije zimske dane. Tada se odijevamo najviše u pletiva i sve njegove oblike - od pulovera, veste, haljine pa čak i pletene suknje. Dizajneri se vole poigravati s ovim komadima pa su nam dostupni razni modeli koji su ujedno jako šik i iznimno topli. Ipak, pleteni pulover uvijek nam je na prvom mjestu kada je vrijeme za obnovu garderobe.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 23: Beatrice Valli attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Autumn/Winter 2019/20 on February 23, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Claudio Lavenia/Getty Images For Ermanno Scervino)
Getty Images For Ermanno Scervin

Ovaj klasični dio ormara svake godine iznova dolazi u sličnoj verziji, bez puno detalja i ukrasa, no sve češće u ponudi trgovina viđamo modele koji se izdvajaju iz mase i nameću se kao statement komad koji više nije samo casual i dnevni, već ima novi sjaj uz pomoć bisera, šljokica ili drugih aplikacija. Uz ovakve aplikacije, veoma zanimljivo izgledaju puloveri s našivenim volanima koji mu daju na voluminoznosti, a popularnost puf rukava zahvatila je i pletiva, pa su naglašena ramena glavni trend ove zime. Volančići, puf ili napuhnuti rukavi, dodatak čipkanih detalja s prizvukom starinskih vremena, detalji od tila...Pletivo kao trendi komad zanimljivo će se spojiti s ostatkom garderobe.

Modeli s čipkom ostavljaju ženstveni look, a super se nose uz traperice, širokog kroja ili trapezice, baš kao i uz poslovne hlače širokih nogavica. Sve je prisutniji i uzorak romba, stari dezen koji je ispao iz mode, a ove se godine ponovno vratio u modernom ruhu. Dugi ili oversized modeli najbolje će izgledati ako ih u struku istaknete tankim ili debelim remenom i odlično izgledaju uz uske modele hlača ili tajice, a kratki modeli lako se nose i uz hlače, suknje pa i preko lagane haljine.

Linker
22. travanj 2024 21:17