Instagram
povratak

Novo lice clutch torbice: Ovi modeli s početka tisućljeća bi mogli postati novi modni hit

Talijanski brend čiji je kreativni direktor od prošle godine relativno nepoznati Daniel Lee luksuznom modom koja spaja klasično i moderno privlači pažnju trendseterica i nudi zanimljive komade koji su već našli svoje obožavateljice. Između ostalog, osvojio je srca i zbog prošlim vremenima inspiriranog modela clutch torbice.

Clutch torbica, odnosno modeli svečanih torbica u koje stanu tek osnovne potrepštine, u posljednjih nekoliko sezona poznajemo ponajviše u četvrtastom obliku, većinom su rađene od tvrdih materijala tako da oponašaju primjerice mramor ili su pak rađene od pleksiglasa. Modna kuća Bottega Veneta vratila je u svoju ponudu clutch torbicu kakva se nosila prije gotovo dvadeset godina, kada ju je u svojoj kolekciji imala i Carrie Bradshaw u kultnoj seriji "Seks i grad".

To je još jedan od povratničkih trendova 2000. godina, koje su ove sezone vrelo inspiracije za modne dizajnere - od minimalističkih sandala do slip haljina. Bottega Veneta svoj vrećasti model na klik-klak zatvaranje, rađen od mekane kože predstavila je u prosincu 2018. godine, a kanalima poput Instagrama ona je postala viralna i osvojila trendseterice i slavne djevojke poput Salme Hayek i manekenke Rosie Huntington-Whiteley.

BGUK_1495223 - Milan, ITALY  - Salma Hayek leaving the Bottega Veneta Show during MFW FW 19. Salma was looking stunning in black leather pencil skirt and turtle neck.

Pictured: Salma Hayek

BACKGRID UK 22 FEBRUARY 2019, Image: 415343584, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK
Salma Hayek u svojoj kolekciji ima ovu torbicu u bijeloj boji

Rosie Huntington-Whiteley (rosiehw / 20.04.2019): Outfits of the week
Profimedia, Face To Face A
Rosie Huntington-Whiteley

Ovi modeli su prostraniji od ostalih clutch torbica, a jednostavnost u dizajnu čini je modnim klasikom u koji se isplati uložiti jer će se uklopiti u svaku modnu kombinaciju. Modeli iz prve kolekcije brzo su se rasprodali pa je sada moguća prednarudžba modela čija cijena iznosi od oko 800 eura za manje modele, pa sve do više od 2000 eura za veće modele, ovisno o boji i dizajnu.

Vjerujemo da će ovakvi vrećasti modeli ubrzo zamijeniti one tvrde modele torbica, a high street kuće u svoju ponudu će vjerojatno uključiti modele inspirirane ovima, doduše po povoljnijim cijenama.

Matches Fashion
Bottega Veneta torbica, €1,900

Matches Fashion
Bottega Veneta torbica, €2,070

Matches Fashion
Bottega Veneta mala torbica, €895

Linker
18. travanj 2024 11:09