Getty Images
samo ležerno

Nose se kroz cijelu godinu: Zahvalni model haljine koji ćete obožavati sada i na jesen

Ove godine svoj procvat doživjele su 'starinske' haljine koje nude nešto čedniji look s dozom romantičnosti i ženstvenosti. Dugi modeli, najčešće zatvoreni uz vrat nose se sada, ali su zahvalni i za kombiniranje u ostalim godišnjim dobima.

Ove godine svoj procvat doživjele su 'starinske' haljine koje nude nešto čedniji look s dozom romantičnosti i ženstvenosti. Dugi modeli, najčešće zatvoreni uz vrat nose se sada, ali su zahvalni i za kombiniranje u ostalim godišnjim dobima.

Riječ je o dugim, materijalom bogatijim haljinama koje možete pronaći pod nazivom prerijske haljine. Inspirirane viktorijanskim dobom i boho stilom, ukrašene su vezom, čipkom, volanima i najčešće cvjetnim printom, a volimo ih i zbog udobnosti i praktičnosti koja dolazi s njima.

"Ovo je trend koji proizlazi iz želje da izgledamo čednije, skromnije, romantičnije. Ženstvene su i super ležerne, a upravo su odraz onoga o čemu raspravlja svijet - o tome što je doista ženstveno i što znači biti žena 21. stoljeća koja sve drži pod kontrolom", komentirala je ovaj trend Emily Gordon-Smith iz tvrtke Stylus koja se bavi analizom trendova.

Romee Strijd
Romee Strijd out and about, 72nd Cannes Film Festival, France - 15 May 2019, Image: 433412895, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial
Profimedia, Shutterstock Editorial

Za vrijeme trajanja paklenih vrućina, ovakve haljine prigodne su za odlazak na posao jer ne otkrivaju previše, a lagane su i lepršaju oko tijela, ostavljajući dovoljno prostora za neometano kretanje. Sada se nose uz otvorene sandale ili natikače, a uz promjenu modnih dodataka postaju prvi izbor za jesenske i zimske dane. Zrače western štihom pa će se slagati uz kaubojske gležnjače ili čizmice i ostale modne komade ukrašene na primjer trendi resicama.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 13:  A model walks the runway for the Staud fashion show during New York Fashion Week: The Shows at Gallery II at Spring Studios on February 13, 2019 in New York City.  (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images for NYFW: The Shows)
Getty Images for NYFW: The Shows
Staud, Tjedan mode u New Yorku, 2019.

Nemojte oklijevati i prepustite se ovom trendu koji će se u kratkom roku uvući u garderobu i tamo zadržati neko vrijeme. Inspiraciju kako ih nositi posudili smo od modnih blogerica, a modele koje bismo voljeli imati u ormaru možete pronaći u galeriji fotografija.

Linker
27. travanj 2024 13:40