HRVATI IH RAZGRABILI

Nazvali smo čovjeka koji Lidlove tenisice od 129 kuna preprodaje za 1350. Evo što kaže

Iako je pomama za tenisicama trgovačkog lanca mnoge iznenadila, čini se kako su pojedinci računali na upravo ovakav ishod jer tenisice prodaju za deset puta veću cijenu.

Jučer su u Lidl poslovnice u Hrvatskoj stigle popularne čarape i muške tenisice s Lidlovim logom, koje su se rasprodale u jednom danu. Cijena bijelih tenisica s debelim potplatima, u veličinama od 41 do 46, u dućanu je bila 129 kuna, a još jučer se na Njuškalu pojavio niz oglasa u kojima se popularni model prodaje po cijenama od 349 do čak 1400 kuna. U međuvremenu se na oglasnicima pojavio i model u veličini 38, koju Lidl nije ni izbacio na tržište, a prodaju se za 2500 kuna.

Iako je ovolika pomama za tenisicama trgovačkog lanca mnoge iznenadila, čini se kako su pojedinci računali na upravo ovakav ishod. Naime, isti se scenarij odigrao i prije dvije godine, kada je Lidl je u svoje poslovnice diljem Europe plasirao svoju prvu seriju tenisica.

image

Novi model Lidlovih tenisica

LIDL

Plave tenisice sa žutim i crvenim detaljima, čija je cijena također bila 130 kuna, rasprodale su se u rekordnom roku te su postale jedan od najpoželjnijih komada obuće te sezone. Na eBayu su se prodavale po cijeni 110 puta višoj od izvorne, a kada su godinu dana kasnije došle u britanske poslovnice također su nestale u sekundi.

Priliku za zaradu prepoznao je i Dubrovčanin koji ovogodišnji, bijeli model Lidlovih tenisica na Njuškalu prodaje za 1350 kuna.

"Prodajem ekskluzivne Lidl tenisice kupljene 19. 9. Europski broj 41, nikad nošene. Ako znate kako je prošla prva serija tenisica, znati ćete da je cijena opravdana. Cijena je fiksna, a slanje preporučeno. Samo ozbiljni kupci, kontakt SMS", stoji u opisu oglasa.

Kontaktirali smo prodavača i upitali ga koliko ga je zainteresiranih obožavatelja Lidlova dizajna dosad nazvalo.

"Dosad sam imao samo jednog zainteresiranog, no siguran sam da ću tenisice prodati", rekao nam je.

Linker
19. travanj 2024 18:54