Fotografija: Profimedia

 SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
Znamo kako

Nakon nove hit serije svi se žele odijevati u stilu sedamdesetih, donosimo nekoliko prijedloga

Stavljamo na listu gledanja novu Amazonovu seriju, a nakon toga se možda odlučimo na shopping - sedamdesete i festivalska moda su ‘in‘!

Stavljamo na listu gledanja novu Amazonovu seriju, a nakon toga se možda odlučimo na shopping - sedamdesete i festivalska moda su ‘in‘!

Nakon što je nekoliko puta odgođena zbog covida, ovog proljeća napokon je stigla očekivana mini serija "Daisy Jones & the Six". Prve tri epizode nalaze se na Amazonovoj streaming platformi Prime Video, što je bilo dovoljno da već pokrenu nove modne struje potaknute kostimografijom serije.

Nakon što su prošlogodišnje trendove oblikovale teen serije poput uspješnice "Euforija", s kojom je, posebno generacija Z, prihvatila Y2K estetiku koja je dobila suvremeni duh. Šljokice, kristali, crop topovi i glam lookovi postali su sveprisutni trend koji se "uhvatio" na modnoj sceni. S nastavcima serije "Daisy Jones & the Six", vraćamo se boho estetici sedamdesetih godina koje su i inače nepresušna inspiracija za dizajnere. Naime, serija je smještena u ovu dekadu i prati fiktivni rock bend iz Los Angelesa, a priča je rađena po hit romanu autorice Taylor Jenkins Reid iz 2019. godine.

Kritike su za sada iznimno pozitivne i navodno će vas ova serije prikovati za ekrane - pa je stavljamo na binge listu, no osim toga, isplati se pratiti nastavke zbog kostimografije i mode koju nam serviraju protagonisti. Očekujte puno resica, kaubojskih gležnjača, šešira, psihodeličnih motiva, trapera i trapezica - ukratko festivalske mode koja se ispostavlja kao veliki trend za 2023. godinu.

Slične trendove potaknuo je i kultni film "Almost Famous" s Kate Hudson u ulozi Penny, koji je također smješten u sedamdesete godine prošlog stoljeća. Odjeću koja nosi duh ove dekade jednostavno je uklopiti u svakodnevni styling bez da izgledate kao da ste doslovno "ispali" iz sedamdesetih - proljeće je idealno vrijeme za kombinaciju dugih haljina s uzorkom, trapera i lepršavih bluza, kukičanih topova i prsluka s resama, brušene kože i detalja poput sunčanih naočala velikih okruglih okvira. Naš modni moodboard nalazi se u nastavku!

image

Bluza od šifona Free People; Zalando (108,95 eura)/ kožna torba s resama Zara (79,95 eura)/ duga haljina s uzorkom Mango (59,99 eura)/ prsluk od trapera sa zakovicama Zara (22,95 eura)/ kožne klompe Mango (79,99 eura)/ šal s metalnim nitima i resicama Mango (19,99 eura)

Promo
image

Ogrtač s čipkom Free People; Zalando (147,19 eura)/ jakna s resicama Stradivarius (39,99 eura)/ kaubojske gležnjače Mango (119,99 eura)/ jakna od brušene kože Stand; Net-a-Porter (901 eura)/ poluprozirna bluza s volanima Zara (39,95 eura)

Promo
Linker
28. travanj 2024 20:32