Ljetni trendovi

Najšareniji trend ovog ljeta: Pruge su zavladale svime što nosimo na sebi, donosimo ponudu high street brendova

Istodobno elegantne i otkačene, pruge svih boja skladno žive na ljetnim haljinama, suknjama, badićima i torbama. Sve o otkačenom uzorku donosi novi broj Glorije IN.

Za očekivati bi bilo da titulu najotkačenijeg uzorka sezone ponese šareni cvjetni, batik ili apstraktni motivi, no ona je pripala prugama, pravilnim, uredno posloženim plohama. Ključ leži u bojama. Umjesto strogog mornarskog uzorka plavo-bijelih i crveno-bijelih linija, u trendu su pruge jarkih narančastih, crvenih, žutih, zelenih i plavih tonova koji uzorku daju dinamiku.

image
Missoni
PROFIMEDIA

Dodatnu živost unosi i dizajn pruga u raznim širinama koje se izmjenjuju u pravilnom ritmu. Pritom su u aktualnim kolekcijama češći okomiti prugasti uzorci od vodoravnih. No, i ovih potonjih ima itekako atraktivnih.

image
Švedska blogerica Thérèse Hellström.
EDWARD BERTHELOT GETTY IMAGES

Čitajte i: Kombinacija ružičaste i narančaste i dalje obara s nogu! Donosimo ideje za hrabre kombinacije

Šarena inspiracija

Za potvrdu može poslužiti kolekcija Christophera Johna Rogersa, 28-godišnjeg američkog dizajnera iz Louisiane, čije kreacije nose poznate manekenke i influencerice, sestre Gigi i Bella Hadid, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski.

image
Badić 904 kn, Palmers
PALMERS

Rogersovi modeli haljina, tunika i kombinezona napravljeni su od finog pletiva s vodoravnim prugama kontrastnih boja i raznih širina, u kombinaciji s drugim geometrijskim elementima kao što je kružnica-džep ili kocka-rukav, na što ga je nadahnuo stil 60-ih. A tko se ne može odlučiti pruge kojeg smjera odabrati, može ih uvijek kombinirati zajedno, kao što to rade svjetske influencerice.

image
Pamučna pletena haljina 119,90 kn Zara
ZARA
image
Haljina od pamuka i viskoze 249,90 kn, Mango
MANGO
image
Pamučna haljina, 619 kn Benetton
BENETTON

Više prijedloga odjeće s ovim atraktivnim uzorkom potražite u novom broju Glorije IN!

image

PROMO
Linker
24. travanj 2024 18:16