Total look

Mango predstavio odlične komade od recikliranog trapera

High street brendovi ulažu trud kako bi proces proizvodnje učinili barem u nekoj mjeri ekološki održivijima - posljednja kolekcija posvećena traperu nastala je s tim ciljem.

Španjolski brend Mango lansirao je novu kolekciju traper komada, a ujedno je riječ o njihovoj prvoj traper kolekciji koja je rađena od recikliranih materijala, koji se kasnije mogu jednostavnije reciklirati. Mango je ovom kolekcijom naglasak stavio na cirkularnost proizvodnje kako bi se što manje negativnog utjecaja ostavilo na okoliš.

Traper je neizostavan dio naših ormara, a osim traperica, ovoga proljeća nose se duge suknje od trapera, jakne, prsluci i sakoi. Mango se naslanja na estetiku dvijetisućitih godina, kroz maksi suknje, sakoe od trapera, cargo hlače i modne dodatke poput torbica koje se nose na ramenu i cipela sa špicom. U proizvodnji je korišteno najmanje 20 posto recikliranog pamuka, ukrasi poput obruba su smanjeni, a kožna zakrpa je uklonjena kako bi se olakšao daljnji proces reciklaže. Na stranici ističu i da pokušavaju smanjiti količinu vode koja se utroši prilikom proizvodnje.

image
Fotografije: Promo
image
Fotografije: Promo

Osim novog koraka prema održivijem radu, u Mangovoj kolekciji nam se sviđa sam dizajn traper komada - kombinacija mini suknje i sakoa od trapera čini se kao idealna kombinacija za proljetne dane, traperice bez gornjeg obruba odlično će pristajati u minimalističkim modnim kombinacijama koje imaju duh nultih godina, a kao ‘it‘ komad kojeg već nose trendseterice ističe se maksi suknja od ispranog trapera koja će se, vjerujemo, među prvima rasprodati s weba.

image

Traperice spuštenog struka (49,99 eura)/ traper sako (69,99 eura)/ mini suknja (39,99 eura)/ maksi traper suknja (49,99 eura) - sve Mango

Fotografije: Promo
Linker
25. travanj 2024 23:05