Louis Vuitton nakit

 PRESS LOUIS VUITTON
luksuzni komadi

Louis Vuitton je lansirao liniju nakita za muškarce, a inspirirao ih je unuk slavnog dizajnera

Iako je najpoznatija po dizajnu kovčega i torbica, francuska modna kuća također dizajnira nakit. Novu kolekciju mogu nositi i žene, a dostupna je u odabranim trgovinama te online.

Iako je najpoznatija po dizajnu kovčega i torbica, francuska modna kuća također dizajnira nakit. Novu kolekciju mogu nositi i žene, a dostupna je u odabranim trgovinama te online.

Francuska modna kuća Louis Vuitton proslavila se dizajnom putnog kofera, no danas ovaj luksuzni brend radi i odjeću, obuću, torbice i druge modne dodatke. Sada su predstavili i liniju nakita namijenjenu prvenstveno muškarcima. Riječ je o kolekciji "Les Gastons Vuitton", a inspiracija za 18 različitih komada bio je unuk osnivača Louisa Vuittona - Gaston Louis Vuitton, piše Women‘s Wear Daily. Gaston je bio na čelu tvrtke više od pedeset godina, a slovio je i kao "esteta obitelji", a uz to je bio i obrazovani izumitelj i kolekcionar.

Muška kolekcija nakita "Les Gastons Vuitton" sastoji se od prstena s prepoznatljivim logom brenda te narukvicama i ogrlicama koje za detalje imaju male kofere. Spomenuta kolekcija slavi Gastonovu osobnost koja i nije bila posve tipična za vrijeme u kojem je živio, (1883.- 1970.). "Gaston je jako sličan današnjim muškarcima koji su u dodiru sa svojom osobnošću, a nemaju potrebu biti mačo, već ih zanima umjetnost, kolekcionarstvo, kuhanje i ostale stvari koje ne bi bile primjerene za muškarce prije 20 ili 30 godina", istaknula je dizajnerica nakita prestižne modne kuće - Francesca Amfitheatrof.

image

Kolekciju mogu nositi i muškarci i žene

PRESS
image
PRESS LOUIS VUITTON

Kolekcija je prikladno nazvana "Les Gastons Vuitton" u čast nasljednika modnog brenda, ali i francuske riječi "les garçons", što znači "dečki". "Iako sam dobila upute da dizajniram mušku kolekciju, smatram da je podjela kolekcije na spolove staromodna. Ova kolekcija se čini kao da je namijenjena muškarcima, ali je također mogu nositi i žene. Ja ću je zasigurno nositi", rekla je Amfitheatrof, dodajući da ovaj nakit može kombinirati i s trapericama.

image
PRESS

Kolekcija "Les Gastons Vuitton" dostupna je u odabranim Louis Vuitton trgovinama i online, a cijene komada se kreću između 1800 i nešto više od 140 tisuća eura.

Linker
27. travanj 2024 05:12