outfit inspiracije

Ključni modni trendovi koji će obilježiti ovu zimsku sezonu

Ova nam godina donosi mnogo upečatljivih trendova koji će nas prvenstveno inspirirati, ali nam pritom i pomoći da ostanemo u koraku s promjenama koje se događaju u svijetu mode.

Zima je godišnje doba u kojem većina nas najčešće investira u kvalitetne i bezvremenske komade koje ćemo moći nositi duže vrijeme. Upravo zbog toga, najradije biramo upravo one odjevne predmete za koje smo sigurni da će biti in i u idućim sezonama. S obzirom na to da je moda vrlo fluidna i mijenja se velikog brzinom, svi smo itekako svjesni da neki komadi koji su nam trenutno ‘‘must have‘‘ uskoro više neće biti toliko aktualni. Za ovu zimsku sezonu stilisti ističu vladavinu određenih boja i stilova koji će, ako je vjerovati njihovim predviđanjima, najvjerojatnije biti u modi neko vrijeme.

Pastelne boje

Upečatljive i jarke boje više nisu aktualne isključivo u proljetnim i ljetnim danima. Upravo suprotno, tmurne zimske dane sada možemo ‘‘razbiti‘‘ monokromatskim komadima u boji poput zelene, plave, ružičaste i ljubičaste. Isto tako, stilisti naglašavaju kako će veliki hit ove zime biti pastelne boje, dosad prvenstveno rezervirane za toplije dane. Tako u najnovijim kolekcijama poznatih modnih kuća, ali i high-street brendova možemo pronaći upravo monokromatske komade u pastelnim bojama kao jedan od trendi lookova koji će, ako možemo vjerovati predviđanjima modnih stručnjaka, biti ‘‘in‘‘ upravo u danima koji nam slijede.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Metalik sjaj

Osim pastelnih boja, jedan od fashion trendova koji se zapravo predviđa za čitavu godinu, a njegovi se počeci naziru već sad jesu komadi srebrnih, odnosno metalik nijansi. Sve je zapravo krenulo od modnih dodataka poput popularnih Loewe sandala sa srebrnim mašnama, a ubrzo su hladne nijanse metala postale modni imperativ. S tim se slažu i brojni stilisti koji tvrde kako je upravo jedan od vodećih stilova ovosezonske zimske mode metalik sjaj koji više nije ograničen isključivo za večernje kombinacije. Šljokičaste haljine, srebrne hlače, svjetlucave bluze ili jakne koje bez problema možemo isfurati na svakodnevne i casual, pa čak i poslovne outfite.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Krzno

Nakon jesenske dominacije kože, krzno je ove zime zauzelo vodeću poziciju u modnom svijetu. Udobne i mekane krznene bunde, kaputi pa čak i modni dodaci najtraženiji su komadi u našoj garderobi. Bez obzira na to je li riječ o pravom ili umjetnom, krzno je, bez sumnje, jedan od najpopularnijih materijala ove zimske sezone što možemo vidjeti kod mnogih trendseterica na društvenim mrežama, ali i u bogatoj ponudi poznatih modnih kuća te high street brendova.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Oversized krojevi

Trend u kojem pažnju u potpunosti preuzimaju preveliki ili takozvani ‘‘oversized‘‘ komadi prvi se put pojavio još prije nekoliko sezona, a danas gotovo svaka fashionistica redovito ‘‘posuđuje‘‘ komade iz dečkovog ili tatinog ormara. Osim toga, mnoge modne kuće i high street brendovi plasirali su na tržište upravo oversized modele koje rado nosimo. Uz veliku udobnost, noseći nekoliko broja veću odjeću također se osjećamo i sigurno, a ovakvi bi krojevi mogli biti ‘‘must have‘‘ i u danima koji su pred nama. Bez obzira na to je li riječ o kaputima, jaknama, blejzerima, pletivu ili hlačama, jedno je sigurno - oversize odjeća definitivno još neko vrijeme neće izaći iz mode.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Linker
25. travanj 2024 10:42