MODNA PRAVILA

Kako uskladiti boju odjeće i ruža: Donosimo kombinacije s kojima ne možete pogriješiti

Kada ste odabrali odjeću, obuću i modne dodatke za neki događaj, ruž će dati točku na "i" čitave modne priče. Donosimo vam idealne kombinacije boja odjeće i ruža s kojima ćete postići željeni efekt.

Bilo da je riječ o svakodnevnom modnom izdanju, o svečanoj prigodi ili o poslovnom sastanku, u svakoj prilici želimo se prikazati u najboljem izdanju. Kada odaberemo odjeću, look moramo upotpuniti i prikladnim ružem za usne. Boja šminke za najbolji efekt trebala bi biti usklađena s bojom odjeće pa donosimo nekoliko kombinacija s kojima ne možete pogriješiti.

Plava odjeća

Ako ste odabrali haljinu ili odijelo plavih nijansi, ono će se idealno slagati sa svim ruževima koji imaju izražen plavi ton - boje fuksije, magenta, ali i lila boje. Za odvažne djevojke koje se ne boje eksperimentirati predlažemo ruž narančaste boje koji će se savršeno uklopiti s cijelim izgledom.

image
SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Idealan tretman za ljeto bez šminkanja: Trajni ruž za usne koji ispravlja nepravilnosti

Crvena

Ako ste odabrali odjeću crvene boje, ona će sama po sebi dovoljno odvlačiti pažnju zbog čega možete odabrati nude nijanse ruževa koje će neutralizirati čitav "look" ili pak ruž crvene boje i u potpunosti izdominirati prigodom na kojoj se nalazite.

image
MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Crna ili bijela

Uz odjeću crne ili bijele boje pristajat će bilo koja boja ruža, stoga vam predlažemo da boju uskladite s bojom cipela, torbice ili nekog modnog detalja koji se ističe.

image
MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Ružičasta

image
DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Kako ne biste "pretjerali" s ružičastom i izazvali "Barbie efekt", odjeću takve boje uparite s nude ruževima, samo izbjegnite nijansu identičnu odjeći. Unatoč tome što mnogi ne mogu spojiti ružičastu i crvenu boju, u kombinaciji šminke i odjeće odlično će se slagati.

Žuta

Ako za neki događaj odaberete žutu haljinu, s njom će se idealno slagati ruž tamnije i "kričavije boje" - crven, jarko ružičast, ali i nude boje poput boje breskve.

image
ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Zelena

image
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Odjeću zelene boje će savršeno nadopuniti ruž boje fuksije ili crvene boje. Kombinacija je to koju često, s razlogom, viđamo na crvenom tepihu.

Linker
19. travanj 2024 17:50