KRAJ JEDNE ERE

Jeremy Scott napušta Moschino nakon 10 godina na mjestu kreativnog direktora

Modna pista Moschina je iz sezone u sezonu donosila živopisni splet boja, uzoraka i referenci na pop kulturu, koja je Jeremyjev neiscrpni izvor inspiracije.

Industrija luksuzne mode posljednjih mjeseci proživljava brojne turbulentne trenutke. Alessandro Michele napustio je Gucci, Riccardo Tisci je otišao iz Burberryja, Raf Simons ugasio svoj istoimeni brend, a sada je na red došla i velika promjena u talijanskoj modnoj kući Moschino. Kako prenosi WWD, Jeremy Scott je nakon deset godina u ulozi kreativnog direktora Moschina napustio brend, što je potvrdio i Massimo Ferretti, izvršni predsjednik Moschinove matične tvrtke Aeffe.

image

Jeremy Scott

MARCO BERTORELLO AFP
image

Katy Perry na afterpartyju Met Gale

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Sretan sam što sam imao priliku raditi s kreativnom snagom kao što je Jeremy Scott. Želio bih mu zahvaliti na njegovoj 10-godišnjoj predanosti kući i naslijeđu Franca Moschina, kao i na uvođenju osebujne i radosne vizije koja će zauvijek biti dio povijesti Moschina", istaknuo je Ferreti, koji je Jeremyjevu je eru u Moschinu opisao kao "prekrasno slavlje kreativnosti i mašte".

image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
ALESSANDRO LUCIONI

Scott se pridružio luksuznoj talijanskoj kući kao kreativni direktor 2013. godine i od tada je stvorio niz nezaboravnih modnih trenutaka. Modna pista Moschina je iz sezone u sezonu donosila živopisni splet boja, uzoraka i referenci na pop kulturu, koja je Jeremyjev neiscrpni izvor inspiracije. U svojim je kreacijama odao počast Barbie, "Mom malom poniju", Spužva Bobu i Disneyju, a osmislio je i stylinge za Simse te modne dodatke inspirirane proizvodima za čišćenje i higijenu. Nerijetko se znao poigrati i sa simbolima konzumerizma poput McDonald‘sa (sjetimo se kultne burger haljine Katy Perry!) i novčanice dolara, a zapamćena će ostati i njegova revija za jesen 2022. kada je manekenke predvođene Gigi Hadid transformirao u - namještaj.

Linker
25. travanj 2024 10:31