na modnom radaru

Jakna od tvida: Vječni klasik koji će vam i ove godine osigurati sjajne odjevne kombinacije

Proizašla iz radionice kultne Coco Chanel, jakna od tvida je i danas jedan od ključnih komada jesenske sezone koji garantira profinjeni izgled.

Malo koji odjevni komad preživi test vremena i ostane među vodećim trendovima više godina, a kamoli više desetljeća kao što je to slučaj s jaknama od tvida. Od kad su još pedesetih prvi modeli izašli iz radionice kultne Coco Chanel, ove jakne ne silaze s popisa omiljenih. Osobito kod žena koje njeguju profinjeni stil i čije kombinacije odišu vintage chicom. Međutim, jaknu od tvida prigrlile su i kasnije generacije te im blagim prilagođavanjem aktualnim trendovima iznova udisale nove život koji ih je zadržao među jesenskim favoritima.

Sezona pred nama neće biti ništa drugačija jer će i ova jesen proći u znaku jakne rađene od bezvremenskog materijala koji odiše luksuzom. Njihovo pojavljivanje na pistama Chanela, Giambattista Vallija, Lanvina i brojnih drugih znak je da, ako već niste, uložite u jedan primjerak u kroju koji će se najbolje uklopiti u vaš stil.

image

Street style

VALENTINA VALDINOCI/ LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Street style

VINCENZO GRILLO/ LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Birati možete između standardnih strukiranih sakoa, preko dugačkih modela u stilu kaputa sve do potkraćenih formi u stilu mode kasnih devedesetih i ranih dvijetisućitih. Idealan komad svakako je jedna od klasičnijih bouclé jakni s Chanel potpisom, međutim ako ne želite za jedan komad izdvojiti i po nekoliko tisuća eura do koliko pojedini primjerci mogu sezati, idealnu ćete jaknu pronaći u ponudi većine high street brendova.

image

Chanel

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Lanvin

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Kad je u pitanju kombiniranje jakne od tvida, skladni kompleti suknje i sakoa s košuljom i dalje su poželjni, a ništa lošiji izgled nećete postići niti kombinirate li ju uz klasične poslovne hlače. Ipak, želite li se odmaknuti od tipičnih izdanja, inspiraciju uzmite sa street style scene i kombinacija trendseterica koje se ne boje nositi ovaj chic komad uz kontrastne spojeve - s ležernijom odjećom. Primjerice, nosi se prebačena preko obične bijele majice kratkih rukava, ali i uz traperice širih nogavica.

image

Street style

VALENTINA VALDINOCI/ LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Street style

CHIARA MARINA GRIONI/ LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Osim toga, visoke potpetice više nisu nužnost te ih slobodno možete zamijeniti bijelim kožnim tenisicama, a osjećate li se hrabro, ispod jakne od tvida duboka dekoltea ne trebate nositi ništa jer ćete tako postići kombinaciju koja će istovremeno biti izazovna, ali i sofisticirana.

image

H&M (39,99 €)

PROMO
image

Mango (69,99 €)

PROMO
image

Zara (49,95 €)

PROMO
image

H&M (39,99 €)

PROMO
Linker
25. travanj 2024 17:41