Bershka
'Zelena' kolekcija

Iznenađenje iz Bershke: Odlična suradnja s National Geographicom

Brend Bershka jedan je od posljednjih u nizu koji je pokazao interes za održivu modu. Na njihovim policama očekuje nas suradnja s National Geographicom, a kolekcija je izrađena od ekološki prihvatljivih materijala.

Nakon uspješne kolekcije u suradnji s pjevačicom Billie Eilish, popularni španjolski brend Bershka upustio se u još jednu suradnju i to pomalo neočekivanu. Naime, u sklopu 'zelene' inicijative Join Life, udružili su snage s National Geographicom i predstavili kolekciju sportskih majci, pufastih jakni i ruksaka za žene i muškarce.

Tako su primjerice jakne punjene stopostotnim recikliranim poliesterom, dobivenim od plastičnih boca, što zahtijeva manju potrošnju vode i energije, dok su majice izrađene od ekološki uzgojenog pamuka. Svi komadi obogaćeni su živopisnim printevima i pomalo sanjivim prizorima iz prirode poput predivnog zalaska sunca iznad ledenjaka, planina ili pak životinja poput vuka i crvene pande.

Ako ste fan prirode i National Geographica, sigurno ćete naći nešto za sebe. Što se tiče cijena, one variraju od 129 do 599 kuna, ovisno o proizvodu. Novim asortimanom Inditex je korak bliže 'zelenom' cilju - plan je povećati udio odjeće s oznakom Join Life do 25 posto do 2020. godine, kompletno eliminirati korištenje plastičnih vrećica te do 2025. koristiti samo pamuk, lan i poliester koji su organski, održiviji ili reciklirani.

Cijelu kolekciju možete pogledati ovdje, a mi smo izdvojili nekoliko zanimljivih komada.

Bershka majica s kapuljačom, 249,90 kuna

Bershka prošivena jakna, 499,90 kuna

Bershka ruksak, 299,90 kuna

Bershka majica s printom pande, 129,90 kuna

Bershka prošivena muška jakna, 599,90 kuna

Linker
19. travanj 2024 20:15