Profimedia, Backgrid USA
Hit ljeta

Iz mjeseca u mjesec sve je popularniji: Trend iz 60-ih nalazi se čak i na badićima

Mnoge trendove koji su se vratili iz godina prošlog stoljeća prigrlili smo čim su ponovo zasjeli na modni tron, no neki od njih popularniji su vrijeme više prolazi. Sudeći prema poznatoj aplikaciji za otkrivanje modnih komada influencera, LIKEtoKNOW.it, stopa pretraživanja za majice s tie-dye uzorkom ovaj mjesec porasla je za 900 posto u odnosu na prošli.

Tie-dye komadi, koji su svoj začetak imali u 60-im godinama i ponovno procvali u devedesetima, danas su jedan od najprisutnijih i najneočekivanijih trendova sezone. Osim modnih blogerica i influencerica, od njih se ne odvajaju ni slavne dame poput Gigi Hadid i Hailey Bieber koje ih nose u svim prilikama.

A young hippy sits cross-legged in the Piazza di Spagna, at the bottom of the Spanish Steps in Rome, 1970. (Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Pripadnica hippie pokreta nosi tie-dye haljinu u 60-ima

Inače, tie-dye odjeća obično se izrađivala vezanjem materijala u čvor i umakanjem u boju pa su svaki puta nastajali unikatni komadi. Svatko je mogao napraviti svoju majicu od kombinacije omiljenih boja. Sada se ovaj trend može vidjeti ne samo na majicama, već i haljinama, suknjama i hlačama pa čak i na badićima.

MILAN, Sept. 23, 2018 () -- Models walk the runway at the PRADA fashion show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2019 in Milan, Italy, on Sept. 22, 2018, Image: 388095347, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, The Photo One
Profimedia, The Photo One
Prada proljeće/ljeto 2019.

Mnogi dizajneri i brendovi poput Proenze Schouler, Kim Shuia i Johna Elliotta tie-dye su uklopili u svoje modne kolekcije, što je bio dovoljan znak high street brendovima poput Zare da je vrijeme vratiti ovaj uzorak na police trgovina. Čak i ako ga niste voljeli u djetinjstvu ili vam se čini prešaren i malo neozbiljan za, primjerice, poslovne prilike, trebate mu dati šansu jer ga možete kombinirati na apsolutno sve. Evo nekih prijedloga:

Na bijele traperice

New York, NY  - Gigi Hadid is colorful in a tie dye top as she arrives to her apartment. Gigi looks great in the Polo top as she smiles to the cameras while heading inside.

Pictured: Gigi Hadid



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 423337240, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Jedna od klasičnih kombinacija koja uvijek pali jest šarena majica, u ovom slučaju s tie-dye uzorkom, i bijele traperice do pola lista, kao što je isfurala manekenka Gigi Hadid. Da još malo začini cijelu kombinaciju, dodala je čak i torbu s ovim uzorkom koja se odlično uklopila u stajling. Umjesto tenisica na ovu će kombinaciju dobro izgledati i sandale s kitten petom ili neke zanimljive balerinke.

Uz pletene modne dodatke

Nemojte se ograničiti samo na majice s tie-dye uzorkom jer su haljine s njim još i ljepše. Veseli ljetni komad istaknite sa širokim remenom u sličnoj boji, pletenom torbom koja je jedan od najvećih hitova ovog ljeta i naravno - sandale u nekoj neutralnoj boji.

Tie-dye i neon

Tie-dye je trend kao stvoren za neonske kombinacije poput ove na influencerici Emili Sindev. Popularni uzorak dodatno je istaknula salonkama u, ni manje ni više, neonskoj zelenoj boji. Cijeli stajling upravo zbog njih izgleda još bolje.

Miks uzoraka

Za vas koji volite eksperimentirati tri uzorka neće biti previše. Kockice, životinjski print i tie-dye izgledaju impresivno i nipošto nabacano i jer su sve boje suptilne pa uzorci govore sami za sebe.

Linker
19. travanj 2024 01:52