OPTIMISTIČAN UZORAK

Dražesni pupoljci siječanjski: Komadi s neodoljivim cvjetnim printom

U zimskim kolekcijama niknuli su prvi vjesnici proljeća - odjevni predmeti i modni dodaci s razigranim cvjetnim uzorkom.

Klima se definitivno promijenila pa neke vrste cvijeća cvatu cijele godine. Posebno modne: uzorak koji prikazuje božure, ruže, tulipane i ivančice u raznim stadijima cvjetanja više nije rezerviran samo za proljeće. Na koncu, legendarna filmska modna urednica Miranda Priestly, koju je u filmu “Vrag nosi Pradu” maestralno utjelovila američka glumica Meryl Streep, rekla je da je cvjetni uzorak u proljetnoj sezoni predvidljiv i dosadan. Slijedom te logike, zimi - nije.

image

Elie Saab

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U ZIMSKOJ SEZONI KOJOM DOMINIRAJU KREACIJE ZAGASITIH TONOVA, RAZBIJTE MONOTONIJU I PROBUDITE OPTIMIZAM KREACIJAMA FLORALNOG UZORKA

image

SY & VIE

Sama činjenica da se u hladnim i sivim danima nosi koloristički raskošan uzorak - pa još s raznolikom florom - izaziva topao osjećaj oko srca i atraktivan izgled. U cvijeće se može uroniti od glave do pete - u tom slučaju se nosi jedan tip uzorka. A ima ih toliko vrsta koliko ima i cvjetajućih biljaka, od “dječjih” ilustracija pojednostavljenog prikaza do realnih fotografija cvijeća prenesenih na tkaninu. No, također je dovoljan jedan komad takvog uzorka da se svakodnevnim odjevnim kombinacijama doda doza ženstvenosti i glamura.

image

Rahul Mishra

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Roberto Cavalli

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Vizualnu atrakciju posebno će priuštiti kontrast robusnog kroja i romantičnog uzorka pa (jedan) cvjetni komad uklopite u minimalističke ili sportske stylinge. I nabavite svečanu cvjetnu haljinu koja će vam dati šik izgled u svim kasnozimskim glamuroznim prigodama, a kombinirajte je s minimalističkim modnim dodacima i raskošnim, “rascvjetanim” komadom nakita.

image

Metalne naušnice 37,60 € (283,30 kn) PULL&BEAR/ Midi haljina od mješavine svile 139,99 € (1054,75kn) RESERVED/ Bodi od vezenog tila 5,99 € (45,13 kn) ZARA/ Torba OLYMPIA LE TAN/ Kimono od pamuka i viskoze 69,99 € (527,34 kn) MANGO/ Čizme ROBERTO CAVALLI/ Pamučna jakna Marni 590 € NET-A-PORTER.COM/ Pulover od pamuka i akrila 25 € (188,36 kn) H&M/

Press
Linker
22. travanj 2024 11:41