Danska manekenka Josephine Skriver
 GC Images
DO POLOVICE BEDARA

Došlo je doba mini suknji: Naša stilistica odabrala je 10 najatraktivnijih

Modeli do polovice bedara A-kroja, kakvi su bili moderni 60-ih, hit su sezone, a nose se uz gležnjače visokih potpetica i balerinke - u kombinaciji s čarapama upadljivog uzorka

Mini suknje postale su popularne početkom 60-ih, a njihovom se autoricom smatra dizajnerica Mary Quant, rođena 1930. u Londonu. Modnoj revolucionarki, koju mnogi nazivaju “britanskom Coco Chanel”, posvećena je izložba u londonskom muzeju Viktorije i Alberta, a postav koji se može vidjeti do 16. veljače 2020. obuhvaća dvjestotinjak mini suknji i haljina, kratkih hlača, tajica i majica od rebrastog pletiva koje su nastale pod utjecajem mladenačke kulture “beat generacije”.

O značaju dizajnerice Mary Quant svjedoči njezina titula dame koju joj je dodijelila Elizabeta II.

Getty Images

Danas pak se uz one A-kroja, koje su pravi hit, nose i potpuno uske minice, a najvažnije je da se kombiniraju s elegantnim komadima kao što su bluze i zanimljivi topići. Manekenka Elsa Hosk pronašla je inspiraciju u psihodeličnim bojama pa njezim komplet ne bi odabrao svatko, ali je zato danska manekenka Josephine Skriver odličan modni uzor u komadu na kopčanje koji je nosila uz košulju s kratkim rukavima i elegantne gležnjače.

LONDON, ENGLAND - APRIL 04: Elsa Hosk attends the Pat McGrath A Technicolour Odyssey Campaign launch party at Brasserie of Light on April 04, 2019 in London, England.  (Photo by Joe Maher/Getty Images)
Getty Images
Švedska manekenka Elsa Hosk u kompletu psihodeličnih boja u stilu 60-ih

NEW YORK, NEW YORK - MARCH 22: Josephine Skriver is seen during a photoshoot for Maybelline in SoHo on March 22, 2019 in New York City. (Photo by Gotham/GC Images)
GC Images
Danska manekenka Josephine Skriver

Naša modna stilistica Ivana Pavić pronašla je 10 najatraktivnijih modela minica koje bismo voljeli nositi od jutra do mraka!

BERSHKA od poliestera, 118,90 kn

Pull & Bear od poliestera i elastana 119,90 kn

C&A od poliestera 119 kn

MANGO od pamuka i elastana 249,90 kn

HOUSE od poliestera 129 kn

SINSAY od trapera 149 kn

CROPP od poliestera s printom 129 kn

BENETTON od pamuka i poliestera 549 kn

H&M od pamuka 149 kn

ZARA od tvida 179,90 kn

Linker
14. travanj 2024 22:44