Gloria produkcija/Instagram
Velika očekivanja

Dizajnerski debi: Pharrellova revija za Louis Vuitton oduševila je sve

Održana je revija muške odjeće Louis Vuitton proljeće/ljeto 2024. u sklopu Pariškog tjedna mode, ujedno i prva revija Pharrella Williamsa.

Održana je revija muške odjeće Louis Vuitton proljeće/ljeto 2024. u sklopu Pariškog tjedna mode, ujedno i prva revija Pharrella Williamsa.

Poznati američki izvođač, producent i modni dizajner, Pharrell Williams, održao je svoju prvu reviju za parišku modnu kuću Louis Vuitton, a velika imena mode, glazbe i Hollywooda došli su ga podržati. Zvjezdani red činili su Beyoncé, JAY-Z, Zendaya, Rihanna, A$AP Rocky, Lenny Kravitz, Kim Kardashian, Naomi Campbell, Willow i Jaden Smith, Mia Khalifa, Jared Leto, Miranda Kerr, Maluma i mnogi drugi. Revija muške odjeće S/S 2024 održana je jučer u Parizu, na prvi dan pariškog Tjedna mode, a pista je bila postavljena na osvijetljenom Pont Neufu, kultnom mostu koji već 445 godina prelazi preko rijeke Seine.

Za autora hita "Happy" koji je zaludio svijet 2015. godine, ovo je prva revija, od kada je u veljači imenovan kreativnim direktorom muške odjeće u Louis Vuittonu nakon smrti Virgila Abloha koji je bio na toj poziciji. Jučerašnja revija sadržavala je 74 modne kombinacije prepoznatljive po pikseliziranom printu, kamuflažnim bojama, šarenom šahovnicom te odijelima s kratkim hlačama. Istaknuti su dugi kaputi, kao i gomila maskirnih čizama za kišu, sunčanih naočala i beretki. Pharrell se držao zemljanih tonova, poput tamno kestenjaste, vojnički zelene i zagasito žute često, a tu su bile i blještavije bomber jakne ukrašene draguljima. Zadržao je i ležernost u smislu konfekcijske odjeće, s "glitch camo" majicama i cijelim kompletom pidžama. Ova revija utemeljuje njegovu imenovanu poziciju, a i nudi pogled na buduće kolekcije koje sprema za francusku luksuznu modnu kuću.

image

Modni dizajner i pjevač Pharrell Williams zahvaljuje publici na kraju Louis Vuitton revije muške odjeće proljeće/ljeto 2024. u sklopu Pariškog tjedna mode

JULIEN DE ROSA AFP

Iz Louisa Vuittona uoči debitantske revije, nazvali su Pharrella "vizionarom" i "globalnom ikonom". Pet dana prije svog debitantskog nastupa, Pharrell Williams objavio je autoportret kako stoji iza golemog plakata Louis Vuitton na kojem je pjevačica Rihanna pozirala za sezonsku kampanju, noseći torbe Speedy s kromatskim LV monogramom. Nekoliko sati prije nego što je revija krenula, o tome što publika može očekivati na reviji nagovijestio je kratkim videoisječkom na kojem hoda u blizini mjesta održavanja revije, uz zvučnu pratnju zbora koji pjeva "Joy", odnosno prenošenjem utjecaje glazbe u svoju debitantsku kolekciju. Pharrell je za svoju debitantsku reviju odjenuo je digitalizirano odijelo s motivom "Damoflage".

A što su obukle zvijezde?

Beyoncé je nosila monokromatsko žuto odijelo i Louis Vuitton torbu. Dodala je i široke sunčane naočale, a unatoč trajanju njezine europske turneje, ovu ekskluzivnu reviju nije htjela propustiti. JAY-Z uskladio se s izgledom svoje supruge Beyoncé, noseći trodijelno odijelo s jaknom preko ramena. Odijelo je imalo print inspiriran kamuflažom koji je dominirao i samom revijom.

Zendaya koja je nedavno proglašena najnovijom ambasadoricom kuće Louis Vuitton i zaštitnim licem kultne Capucines torbe, obukla je svjetlucavo, lepršavo odijelo i dodala crnu torbicu.

image

Zendaya na prvoj reviji Pharrella Williamsa na Pariškom tjednu mode, muška kolekcija Louis Vuitton proljeće/ljeto 2024.

STEFANO RELLANDINI AFP

Jared Leto upario je bijeli krojeni kaput sa svojom šarenom kosom i crvenom i žutom šminkom na očima. Kim Kardashian stigla je u udobnom i ležernom stilu. Nosila je digitalizirani kamuflažni print sparivši gornji dio topa i tajice s velikom, čupavom torbom i visokim potpeticama te luksuznim dugim kaputom.

image

Glumac i glazbenik Jared Leto na reviji Louis Vuitton na Pariškom tjednu mode

STEFANO RELLANDINI AFP

Rihanna je nosila traper kombinezon u novom kamuflažnom printu viđenom na modnoj pisti, a njezin partner, A$AP Rocky, svojim se također traper lookom uskladio njoj.

Linker
27. travanj 2024 15:07