Stylish + cool

Bermude su se vratile kao veliki ljetni trend: Ovo su komadi koje nosimo

Nose se kao dio ljetnih business kombinacija, u ležernim izlascima kao i u večernjim prilikama u kojima ih možete nositi uz party top...

Između vrućih, ekstra kratkih i dugih, lepršavih ljetnih hlača, smjestile su se bermude. Hlače koje su bile omražene sada su ponovno ‘it‘ - kako to inače bude s modnim trendovima, ono što smo nekada prezirali, sada ponovno volimo. A imamo više razloga zbog kojih bermude stavljamo na listu omiljenih ljetnih komada - jedan od njih je praktičnost i udobnost, ali i njihov stilski efekt jer suvremene bermude ne nalikuju na one "omražene" modele kojih se sjećamo s početka tisućljeća.

image

Hailey i Justin Bieber

BLAYZENPHOTOS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Nezaobilazne su u kolekcijama modnih dizajnera koji posljednjih sezona u prvi plan stavljaju genderless odjeću. Bermude i jesu jedan od komada koje smo preuzeli iz muškog ormara, točnije od vojnika. Nastale su kao varijanta prilagođene uniforme u kojoj su vojnici lakše podnosili vruću klimu na otoku Bermuda u 20. stoljeću, da bi ih u pedesetima, s novom modnom revolucijom i kroz rušenje stereotipa o ženstvenosti i ženskom odijevanju, žene uključile u dio svoje svakodnevice.

image

U kolekciji kuće Balmain

FILIPPO FIOR/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

I u ovom stoljeću djelomično dolaze kao simbol slobode i revolucije - kroj modernih bermuda često preuzima kodove muške garderobe, što nipošto ne znači da im nedostaje seksualnosti i ženstvenosti. Neke od ikona današnje scene - Hailey Bieber, Emily Ratajkowski ili Bella Hadid, spretno kombiniraju oversized, boxy i muškobanjaste krojeve u kojima izgledaju sjajno - i seksi. A da se opet vratimo u prošlo stoljeće, sjetimo se i Audrey Hepburn koja je, također tražeći alternativu klasičnim ženstvenim haljinama koje sežu ispod koljena, rado nosila bermude uskog kroja s gingham uzorkom.

image

Audrey Hepburn 1957. godine

ALLIED ARTISTS PICTURES/CHRISTOPHEL COLLECTION/PROFIMEDIA
image

Givenchy kolekcija za ljeto 2023.

LAUNCHMETRICS.COM/ SPOTLIGHT

Danas dakle možete nositi bermude u svakom obliku - one retro izgleda, one krojene po uzoru na dječački stil ili one elegantne koje su dio ljetnog odijela s prslukom ili sakoom od lana, kulerske bermude od tvida po uzoru na Givenchy modele koje spajaju eleganciju i cargo kroj...

image

Bermude na prugice The Frankie Shop (198 eura)

PROMO
image

Cargo traper hlače Zara (12,99 eura)/
traper bermude Massimo Dutti (25,99 eura)/
bermude s uzorkom prugica Massimo Dutti (69,95 eura)

PROMO
image

bermude s naborima Zara (12,99 eura)
Traper hlače C&A (24,99 eura)/
hlače s pojasom Zara (12,99 eura)

PROMO
image

Bermude od mješavine lana COS (28 eura)/
traper bermude C&A (29,99 eura)/
lanene hlače COS (45 eura)

PROMO
Linker
24. travanj 2024 17:08