njega u letu

Znate li što vaša koža trpi tijekom leta avionom? Nije baš lijepo, evo kako je zaštititi

Neprirodan tlak zraka izvlači vlagu iz kože pa ona postaje dehidrirana i podložna raznim nepovoljnim promjenama. No, sve to možete vrlo lako spriječiti.

Ima li boljeg osjećaja od onog kad sjednete u avion, znajući da vas uskoro čeka avantura? Mnogi od nas bi rekli da nema. Čak nam i samo putovanje do željene destinacije izaziva leptiriće u trbuhu, no često putovanje avionom može ostaviti posljedice na našu kožu.

Naime, suhi zrak i niski tlak u avionu isušuje našu kožu pa ona može biti izrazito dehidrirana, čak i na kratkom letu. Manjak vlage može dovesti do proizvodnje veče količine sebuma kako bi koža sama nadoknadila vodu, a mogu se javiti i natečenost i prištići.

Ipak, da biste izbjegli ove probleme, prije, za vrijeme i nakon svakog leta primijenite nekoliko koraka koji će vašoj koži olakšati prilagođavanje na neuobičajene uvjete.

Pripremite kožu

Sheet maske su odlične za brzu i dobru hidrataciju kože jer su natopljene moćnim serumima koji vraćaju vlagu koži. Dan ili dva prije leta kožu počastite upravo ovom maskom. Osim toga, sheet masku možete nositi i tijekom leta da spriječite isparavanje vlage iz lica.

image

Pyunkang Yul Highly Moisturizing Essence sheet maska, Notino.hr, 207 kuna.

PYUNKANG YUL

Pojačajte obranu

UV zrake znatno su jače iznad razine oblaka, što znači da uza sebe trebate imati kremu za zaštitu od sunca s visokim faktorom, 30 ili najbolje 50 ako letite po danu. Ono što još možete napraviti jest uzeti antioksidanse kao dodatke prehrani kako biste se zaštitili od učinaka UV zraka koji oštećuju stanice iznutra prema van.

Serum tijekom leta

Tijekom svakog sata letenja gubi otprilike 200 ml vode pa je ključno da je organizam stalno hidriran. Zato je dobro popiti barem litru vode prije ukrcaja u avion te nastaviti pijuckati dok letite. Također, u ručnoj prtljazi nosite osvježavajući sprej s hijaluronskom kiselinom i serum s C vitaminom koji će koži odmah vratiti zdravi sjaj i jedrost.

image

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster serum s vitaminom C, Notino.hr, 123 kune.

EUCERIN

Ubrzajte obnovu stanica

Hormon melatonin pojačano se proizvodi nekoliko sati prije spavanja te povećava sposobnost kože da se sama obnovi. Obnavljanje stanica također se ubrzava između dva i četiri sata ujutro, ali letenje remeti cirkadijalni ritam – tjelesni sat koji vam govori kada biste trebali biti budni, a kada je vrijeme za spavanje.

image

Apivita Greek Mountain Tea Face Water vodica za lice, Apivita, 71,25 kuna.

APIVITA

Serum s mliječnom kiselinom u ovom je slučaju vrlo koristan jer je ona prirodni stanični akcelerator, odnosno ubrzava obnovu stanica.

image

The Ordinary lactic acid 10% + HA 2% serum s mliječnom i hijaluronskom kiselinom, superskin.hr, 63 kune.

THE ORDINARY

Kada se konačno dočepate tla, kožu obavezno operite nježnim sredstvom za čišćenje kako biste uklonili nečistoće te koži priuštite bogat tretman hidratantnim serumima i maskama.

Linker
25. travanj 2024 21:37