ZVIJEZDA "EUFORIJE"

Znate li što je "deep lip"? Novi trend u fokus stavlja usne, Sydney Sweeney potpuno mu je posvećena

U sklopu kozmetičkog trend reporta, koji donosi novi broj Glorije Glow, ističe se tema ‘deep lip’ - jer njega usana postala je intenzivna i sveobuhvatna te obuhvaća noćne maske, pilinge, serume, ali i tehno maske s LED svjetlom koje potiče stvaranje kolagena.

Koliko god bila mlada, lijepa i prirodna, Sydney Sweeney je ipak stalno na meti dežurnih komentatora koji u javnom prostoru raspravljaju - je li operirala nos, koristi li filere i botoks, što je učinila s obrvama... Međutim, nitko nikad nije doveo u pitanje njene pune, prirodno napućene i lijepo oblikovane usne. Taj senzualni dio lica postao joj je svojevrsni zaštitni znak zbog kojeg je 26-godišnja zvijezda TV serije “Euforija” najpoželjnija ambasadorica ruževa i preparata za njegu usana. A usne su, otvoreno Sydney kaže, vrlo zahtjevne za njegu - kao uostalom i njena koža lica.

"Imam izuzetno osjetljiv ten. Dugo mi je trebalo da pronađem kozmetiku koja je dovoljno hidratantna, ali i dovoljno hranjiva. Među najvećim otkrićima mi je maska za usne, jer uobičajeni balzam jednostavno nije dovoljan", objasnila je mlada glumica.

image

Sydney kaže da su usne vrlo zahtjevne za njegu

PRESS

Riječ je o "Lip Sleeping Mask" - hit proizvodu južnokorejskog brenda Laneige, koji je glumica toliko nahvalila da je naposljetku postala njihovo zaštitno lice. Noćna maska za usne nudi se u više verzija što podsjećaju na kremaste deserte. I prije suradnje sa Sydney bila je svjetski bestseler, a dakako da je sada još popularnija.

image

Essence Lip Care Jelly Sleeping Mask (3,46 eura)/Catrice Glossin’ Glow Tinted ulje (4,50 eura)/The Body Shop Pears & Share šećerni piling za usne s aromom kruške (7,30 eura)/Laneige Sleeping Mask Caramel Apple hranjivi noćni tretman za usne (22,80 eura)

GLORIA EDIT

Općenito se na tržištu bilježi velik porast potražnje za njegujućim proizvodima za usne. Trend je prozvan deep lip (igra riječi koje se u engleskom izgovoru rimuju: deep - duboko i lip - usna) jer je njega postala intenzivna i sveobuhvatna: od već spomenutih maski do pilinga, ulja, seruma... Čak su i balzami “moćniji” jer se obogaćuju sastojcima koji su donedavno prevladavali ponajprije u njezi lica, počevši od hijaluronske kiseline i peptida. Ukratko, od kozmetike za usne očekuje se da im popuni volumen, učvrsti konture i popegla bore, a ne samo da ih “podmazuje” i štiti od isušivanja.

image

SVR Cicavit+ hidratantna biocelulozna maska u obliku flastera (7 eura)/One.Two.Three Samoljepljiva maska natopljena kolagenom (3,99 eura)/LABELLO Hyaluron Lip Moisture Plus balzam za usne krema s vitaminom C (4,60 eura)/Balea Current Body Led Lip Perfector (172,52 eura)

GLORIA EDIT

U deep lip trendu sve su istaknutije i tehno maske za tretiranje usana LED svjetlom što u koži potiče stvaranje kolagena. Vodeći brendovi u domeni beauty gadgeta - britanski CurrentBody i američki Dr. Dennis Gross - u ponudi odnedavno imaju mini uređaje s umetkom što se stavlja u usta, slično kao duda za bebe. Kada se usta zatvore, vanjski dio maske za LED tretman jednostavno stoji bez potrebe za pridržavanjem rukama. Iza neobičnog dizajna skrivaju se visokoučinkovite spravice - njihovi tvorci kažu da je dovoljan tretman od samo tri minute dnevno da usne i okolna koža već u nekoliko tjedana poprime mladolikiji i izražajniji izgled.

Linker
23. travanj 2024 15:45