dobri geni

Zajedno pred kamerama! Što su slavne majke naučile svoje kćeri o ljepoti

Povezivanje generacija dobitna je kombinacija u svijetu ljepote, u kojem poznate mame i kćeri zagovaraju tezu da nema smisla pružati otpor prirodi nego treba živjeti u skladu s njom - što potvrđuju vlastitim primjerima.

Sudeći prema kampanjama u stilu "majka plus kći", načelo da jabuka ne pada daleko od stabla veliki je hit u svijetu ljepote. Najnoviji primjer je oskarovka Julianne Moore (61), koja s kćeri Liv Freundlich (20) promovira holivudski kozmetički brend Hourglass pod sloganom We Glow - Sjajimo. Julianne je zagovornica jednostavnog dotjerivanja bez agresivnih zahvata pa je Hourglass s razlogom odabrao baš nju da hvali make-up za koji tvrde da ne služi prikrivanju, nego otkrivanju istinske ljepote kojom zračimo iznutra.

image

Julianne Moore i kći Liv zaštitna su lica kozmetik Hourglass.

PROMO
image

Hourglass novi puder Ambient Soft Glow

HOURGLASS

"Današnje društvo previše se bavi vanjštinom i metodama protiv starenja. Izraz "graciozno starenje" zapravo je seksistički jer je povezan samo sa ženama. Svi starimo, što u biti nije ni negativno ni pozitivno, već prirodna pojava. Postoji ljepota života koja se temelji na našim iskustvima i odnosima s drugima. Najblistavije izgledamo kada činimo dobro i okruženi smo ljudima koje volimo", kaže Julianne, čija kći s ponosom ističe da joj je mama u svemu uzor.

Liv je naslijedila od Julianne porculanski ten te sklonost minimalističkom šminkanju. Kad god oskarovku pitaju je li kćeri otkrila neki trik za uljepšavanje, odgovor je - čuvaj obrve!

"Ona ima smisla za make-up pa joj ne pametujem oko toga. No uvijek naglašavam da obrve ne dira kako ih ne bi uništila, kao što sam ja to svojedobno učinila pretjeranim čupanjem", otkriva Juliann.

image

Brooke Shields i kći Grier u kampanji za Victoria‘s Secret.

PROMO

Majčinski savjet o očuvanju prirodnosti obrva "zakon" je i za Grier Henchy (16), kći glumice Brooke Shields (57), čije su obrve već desetljećima pojam savršenstva - baš kao i danas obrve manekenke Kaije Gerber (20), koja je pak slika i prilika svoje majke Cindy Crawford (56).

image

Cindy Crawford i Kaia Gerber u kampanji za satove Omega.

PROMO

Cindy i Kaia su među predvodnicama trenda mini-me (mini ja), koji je sve izraženiji u šoubiznisu. Niz poznatih majki i kćeri nalikuju si kao jaje jajetu, i to ne samo zbog genskog nasljeđa, nego i sličnog stila.

image

Lisa Bonet i kći Zoe Kravitz kampanja Calvin Klein.

PROMO

Glumice Lisa Bonet (54) i Zoë Kravitz (33) izgledaju više kao sestre nego kao majka i kći, a najfrapantnija je sličnost između Reese Witherspoon (46) i Ave Philippe (22), koje mnogima djeluju poput - blizanki. Dvojnice su i u imidžu slatkice, što je Reese priskrbilo suradnju s kozmetičkim kućama Elizabeth Arden i Biossance, dok je Ava snimila kampanju za Pat McGrath Labs.

image

Reese Witherspoon i kći Ava u kampanji Draper James.

PROMO
image

Elizabeth Arden ruž March On

ELIZABETH ARDEN

Slavne majke nerijetko su inspiracija kćerima za osnivanje vlastitih beauty brendova - oskarovka Goldie Hawn (76) snažno je podržala svoju kćer Kate Hudson (43) u lansiranju suplemenata za ljepotu i zdravlje In Bloom, a glazbena diva Diana Ross (78) nadahnula je svoju kćer Tracee Ellis Ross (49) na osmišljavanje proizvoda za njegu kovrčave kose.

image

Goldie Hawn i Kate Hudson u kampanji za brend Stuart Weitzman.

PROMO
image

Diana Ross i Tracee Ellis Ross.

JASON LAVERIS FILMMAGIC
image

Tracee Ellis Ross Pattern Beauty linija za njegu kose.

PATTERN BEAUTY

Da je povezivanje generacija dobitna kombinacija, pokazuje i Jennifer Lopez (53), koja je u promociju kozmetike JLo Beauty uključila majku Guadalupe Rodriguez (76) i kćer Emmu (14) uz poruku da ljepota nema rok trajanja.

image

J Lo Beauty

J LO BEAUTY
image

Andie McDowell i kći Rainey u kampanji za Coach.

PROMO

S tim se slaže glumica Andie MacDowell (64), koja sijede vlasi i bore pokazuje sa stilom, potičući kćeri Rainey (32) i Margaret (27) da i one cijene prirodnost. Slično razmišlja i hrvatska glumica Jelena Perčin (41), koja je zajedno s majkom Jelenom Glavić-Perčin ambasadorica dermatološke poliklinike Estera.

image

Jelena Perčin i majka Jelena Glavić-Perčin.

ESTERA SUPERMODELI

"Moja je životna filozofija da moramo starjeti", kaže glumica. "Ne želim biti zauvijek mlada, nego želim gledati svoju djecu kako odrastaju i jednog dana uživati s unucima. Nema smisla pružati otpor prirodi, nego jednostavno treba živjeti u skladu s njom."

Linker
19. travanj 2024 07:56