RAZGOVOR O LJEPOTI

Zagrebačka poduzetnica otkriva svoje beauty rituale: "Nisam sklona gadgetima, moj odabir je žlica za juhu"

Ana Volk, vlasnica Poliklinike Estera, otkriva kako se njeguje žena kojoj su ljepota i zdravlje posao: za vitko i čvrsto tijelo kombinira vježbanje i tretmane uređajima, lice joj je uvijek pod kontrolom dermatologinje i SPF-a, a miriši po parfemima kojima ne može zapamtiti ime.

Godinama je radila u hotelijerstvu i privatnom zdravstvu, a iskustva iz ta dva područja pomogla su joj da stvori vlastitu polikliniku. Ana Volk, vlasnica zagrebačke Poliklinike Estera, priznaje da je u zdravstveno poduzetništvo ušla i iz nekih osobnih razloga - jer joj je ulaganje u vlastito zdravlje i ljepotu oduvijek bilo na prvome mjestu, jer je skupila dosta kontakata i iskustva u području estetske medicine, i jer je željela stvoriti mjesto gdje bi i drugim ženama ponudila provjerene metode koje mogu popraviti kvalitetu života. Za takav pothvat imala je i pravu partnericu - svoju prijateljicu iz djetinjstva, dermatologinju Maju Kolić.

image
MARIO POJE

LJEPOTA JE - ZDRAVLJE

Za mene oduvijek vrijedi premisa da je zdravlje ljepota, no sada možda ipak više vodim brigu o zdravlju jer to dugoročno daje najefikasnije i najprirodnije rezultate. Otkako sam u ovom poslu, shvatila sam da monoterapija ne može dati tako dobre rezultate kao kombinacija više terapija. Većina medicinskih djelatnika zna tehnički izvesti, na primjer, mezoterapiju - ali koji preparat odabrati, u kombinaciji s čime, u kojim razmacima, koliko često ponoviti... To je pravo znanje, koje ima dr. Kolić, i moram se pohvaliti da sam njena vrlo poslušna pacijentica.

STIMULACIJA MIŠIĆA

Vježbam dva puta tjedno u teretani - osim kad sam na putovanjima - i još dva puta tjedno radim program Estera fit, koji se sastoji od elektromagnetske stimulacije mišića i krio komore. Osim toga, jednom godišnje napravim i ultherapy stražnjice i trbuha, a povremeno za smežuranu kožu na trbuhu napravim radiofrekvencijski microneedling Vivace. Unatoč vježbi i zdravoj prehrani, trbuh nakon tri trudnoće nije izgledao kao što mislim da zaslužuje, pa su si u Esteri dali truda da to riješimo.

image

Najdraži proizvod ikad - Neostrata čistač za lice/ Kad doma perem kosu - koristim Keune So Pure

NIKOLINA KRZNAR

MUKE S HIPERPIGMENTACIJAMA

Imam osjetljivu kožu sklonu hiperpigmentacijama, koje već godinama uspješno držim pod kontrolom protokolom koji je razvila dr. Maja Kolić. Uz kućnu njegu važno je svaka dva tjedna obaviti blagi kemijski piling i tada koža postaje deblja, manje osjetljiva, a pigmentacijske mrlje nestanu. Svaki dan koristim kremu sa SPF-om, a ljeti je nanosim svaka dva sata i uvijek sam pod velikim šeširom. Inače, večernja rutina mi je opsežnija od jutarnje: lice čistim mlijekom La Roche Posay Toleriane i Neostrata restore hydration PHA facial cleanserom 4% PHA, koji je moj omiljeni proizvod. Nakon toga ide retinoid koji mi propisuje dermatologinja te na kraju Forrle‘d Lift krema. Jednom mjesečno nastojim obaviti radiofrekvencijski microneedling Vivace u kombinaciji s krio terapijom lica i aplikacijom biorevitalizanata. To odmah daje blistavost koži, a dugoročno povećava proizvodnju kolagena i elastina.

ŽLICA KAO GADGET

Nisam sklona gadgetima, čak mogu reći da prezirem sve uređaje za kućnu uporabu koji se ne mogu potpuno očistiti i dezinficirati jer naprosto ne odgovaraju mojim higijenskim standardima. Moj trik je obična žlica za juhu koju stavim u zamrzivač i njome lagano masiram područje oko očiju. Čini dobro kad sam natečena, a ništa ne košta. Inače, podočnjake jako dobro držim pod kontrolom tretmanima koje radimo u Poliklinici Estera: jednom godišnje PRP, dva-tri puta godišnje dr. Kolić mi aplicira koktel polinukleotida, retinola i drugih biorevitalizanta, a za kućnu njegu koristim Forlle‘d Platinum eye cream.

SVAKI DAN NAŠMINKANA

Volim imati frizuru i dnevnu šminku svaki dan, želim izgledati reprezentativno jer smatram da na taj način pokazujem poštovanje prema okolini. Dnevni make-up je u pravilu blagi: lagani tekući puder Kjaer Weis The Beautiful Tint, rumenilo Westman Atelier Lit Up Highlight Stick u nijansi Nectar i maskara - Kiko Green Me Volume u smeđoj boji. Često kupujem maskare jer mi je važno da su "svježe". Još nisam pronašla savršeni ruž za usta, pa koristim debelu olovku za usta Sweed Le Lipstick u nijansi Penelope Rose.

image

Moj parfemski favorit - Fischersund No. 8 iz male obiteljske radnje u Reykjaviku/ Umjesto ruža - debela olovka za usne Sweed/ Rumenilo u stiku Westman Atelier u nijansi ‘nektar‘

NIKOLINA KRZNAR

NAJBOLJI FRIZERI NA SVIJETU

Jednom godišnje napravim Angel PRP vlasišta - tretman za čvršću i gušću kosu, koji je praktičniji od klasičnog PRP-a jer zahtijeva samo jedan dolazak. Mislim da Zagreb ima najbolje frizere na svijetu, a ja na frizuru odlazim jednom do dvaput tjedno - Zvonimiru Andriću Jurišiću u Salon Glamour, u Salon Franić, u Salon Teuta, u Studio Antonija ili u frizerski salon Lu mojoj prijateljici Ivanki Maravić. Ako sama perem kosu, biram Keune So Pure koji ima mogućnost refil pakiranja.

RIJETKI PARFEMI

Godinama sam koristila samo jedan parfem, a to je Chanel Allure. I danas ga ponekad stavim, iako sad volim eksperimentirati s mirisima na način da nosim one koje dobijem na dar - jer me onda podsjećaju na drage ljude od kojih sam ih dobila. I sve više volim parfeme kojima ne mogu zapamtiti ime, dakle niche mirise koji su rijetki. Trenutni favorit mi je Fischersund No. 8 iz male obiteljske radnje u Reykjaviku.

Linker
16. travanj 2024 13:18