Hana Mašić

Zagrebačka pjevačica otkriva značenje svojih 30-ak tetovaža i beauty favorite

Jedna od favoritkinja ovogodišnje Dore otkriva svoje hitove u njezi i šminkanju, značenje brojnih tetovaža te zašto u posljednje vrijeme intenzivno trenira i izbjegava ‘grešna zadovoljstva‘

Prije dvadeset godina natjecala se na domaćem izboru za Dječju pjesme Eurovizije (tada je pobijedio Dino Jelusić), a sada Hanu Mašić očekuje "popravni" na Dori. Premda će do Eurosonga pokušati doći s baladom "Nesreća", 31-godišnja zagrebačka pjevačica čiji izgled mnogi opisuju kao "kombinaciju Selene Gomez i Sandre Bullock", vjeruje u sretan ishod. Zablistat će u kreaciji Matije Vuice i pokazati snažan vokal koji je počela "brusiti" s nepunih šest godina - kad je postala članica zbora Zvjezdice. U velikm koncertnim dvoranama je kao klinka nastupala i solo, išla na američke turneje te pjevala u Turbo Limach Showu i operama "Oganj" i "Patnje mladog Werthera" u zagrebačkom HNK-u, a prije četiri godine je bila finalistica najvećeg regionalnog glazbenog showa "Zvezde Granda". U međuvremenu je diplomirala ekonomiju, a kao uzore ističe Ninu Badrić, Mariju Šerifović i Rihannu - jer i u glazbi i u izgledu cijeni originalnost i prirodnost.

NAJLJEPŠA BEZ ŠMINKE

Ne znam se šminkati pa kod kuće imam samo korektor, maskaru i sjajilo. Najdraže marke su mi MAC i Fenty Beauty, koju je lansirala Rihanna, a otkrila sam i Diorovo ulje za njegu usana Lip Glow Oil. Šminkam se samo za nastupe, snimanja i javna događanja, a tada se prepuštam rukama stručnjaka poput Marka Jerčića. Privatno sam uglavnom bez make-upa - tada sam si i najljepša - a ako nešto i stavim, to je minimalno. Preferiram prirodni izgled i neutralne tonove.

image
Biljana Blivajs/ Cropix

ZBOGOM AKNE

Dvaput mjesečno idem kod kozmetičarke na tretmane lica, a preporučila mi je proizvode Biologique Recherche. Imam njihovu kremu Dermopurifiante, masku Vivant, preparat za njegu područja oko očiju Vip 02... Lice čistim gelom La Roche-Posay Effaclar. Od 24. do 28. godine sam se borila s aknama, koje je vjerojatno uzrokovao stres, a pomogle su mi medicinske kreme prema preporuci dermatologinja. Fileri i botoks zasad nisu moj izbor, ali tko voli, nek‘ izvoli - po mogućnosti bez pretjerivanja.

image

Sjajilo je uvijek u mojoj torbici: odnedavno je moj izbor Dior Lip Glow Oil koji daje sjaj i njegu/ Imam ekstenzije, a kosu njegujem
preparatima talijanskog brenda Fanola, koji je jako popularan među tik-tokericama/ Lice njegujem preparatima koji uravnotežuju sebum, kao što je Biologique Recherche maska Vivant/ Prije sam se bavila crossfitom, a danas odlazim pet puta tjedno u teretanu/ Šminkam se samo za nastupe, a MAC mi je jedan od omiljenih brendova

NIKOLINA KRZNAR

FOKUS NA TRBUH I STRAŽNJICU

Posljednjih nekoliko godina do pet puta tjedno odlazim u teretanu. Oduvijek sam bila hiperaktivna pa mi to pomaže da se riješim viška energije, a kako mi tijekom vježbanja prorade hormoni sreće, važno mi je i zbog mentalnog zdravlja. Treniram i sama, i s privatnim trenerom, a najviše sam fokusirana na trbuh i stražnjicu, kao i mnoge druge žene. Imam malo jače ruke, što je posljedica bavljenja crossfitom, pa mi je trebalo mnogo vremena da ih "stanjim". Hedonistica sam i volim jesti, ali mi kardiotreninzi pomažu da budem u balansu.

POSEBAN REŽIM PREHRANE

Teško odolijevam tjestenini, a kad je u pitanju slatko - doista nemam mjere. To mi je najveća boljka. Uoči važnih događanja kao što je Dora, na strogom sam režimu prehrane. Odreknem se onoga što me čini sretnom i to mi teško pada. Tako sada imam četiri manja, ali zdrava obroka dnevno. Uglavnom jedem ribu, koju i inače više volim od mesa, te voće i povrće. Pijem i mnogo vode. Slatkog sam se odrekla.

TETOVAŽE S PORUKOM

Imam tridesetak tetovaža, no sve su malene i diskretne. Prve - note na desnoj strani ključne kosti i rebrima - napravila sam s 22 godine, a posljednje prošli tjedan. Među njima je i poruka "Živi, diši, voli" na leđima. Svaka je za mene posebna i smislena. Niti zbog jedne nisam požalila. Draga mi je i tetovaža "Svoja" na lijevom ramenu, kojom poručujem da ne smijete izgubiti sebe u ovom ludom svijetu i vremenu, te slomljeno srce na podlaktici. Posvećena je Fioni, ženki francuskog buldoga koja me je prije nekoliko godina prerano napustila. Uskoro mi stiže nova ljubimica iste pasmine, a nazvala sam je Honey.

image

Jednu od prvih tetovaža, koja simbolizira Haninu ljubav prema glazbi, napravila je s 22 godine

Biljana Blivajs/ Cropix

VJEČNE EKSTENZIJE

O mojoj kosi brine se frizer Božo Kralj, koji mi je preporučio šampone, regeneratore i maske marke Fanola te boje Nirvel. Kosa mi je tamna, no kako smatram da me svijetle nijanse čine mlađom i da mi više otvaraju lice, imam balayage pramenove. Iako me je za snimanje jednog videospota Božo ošišao na bob, draže su mi ekstenzije. Znam da nisu dobre za korijen kose, no imam ih već osam godina - i ne planiram ih se odreći. One su ujedno jedino što na meni nije prirodno.

Linker
15. travanj 2024 17:19