Ana Mihalić
Prirodna ljepoa

Zagrebačka glumica nam se povjerila: 'Nikad nisam bojala kosu i nemam strpljenja za šminkanje'

Glumica zagrebačkog kazališta Gavella, Anja Đurinović Rakočević, otkriva da joj je njega kose - koju nikad nije bojila - važnija od šminkanja, ali da uživa u promjenama koje na njezinu licu postižu vizažistice te priznaje da joj se najviše sviđa nakit koji za nju dizajnira suprug.

SVE IZ JEDNE LINIJE

Krema za lice najvažniji mi je kozmetički proizvod. Koža mi je suha i osjetljiva, no preporodila se otkako koristim Ziajinu liniju Acai berry za prevenciju bora - micelarnu tekućinu, mlijeko, serum, kremu, povremeno i masku... Osim acai bobica, sadržava i hijaluronsku kiselinu i beta glukan pa izvrsno hidratizira i zaglađuje kožu.

ŠMINKANJE KAO ZABAVA

Obožavam ritual šminkanja u Gavelli, kad vizažistice potpuno promijene moje lice prilagođujući ga ulozi. Ali privatno su moj domet maskara L’Oreal Paradise Extatic i jarkocrveni ruž Yves Rocher u nijansi 118. Ne koristim puder, nemam nepravilnosti na koži, ponekad samo stavim L’Oreal BB kremu. No istina je da se sama baš ne znam našminkati niti imam strpljenja za to.

SAMO DUGA KOSA

Njega kose posve je druga priča - traje dulje od šminkanja, ali ne prakticiram to svaki dan. Šampon, maska i na kraju arganovo ulje i regenerator koji se ne ispire iz Ziajine linije Argan & Tsubaki oil obavezni su u mojoj rutini. Nikad nisam bojila kosu, a šišam samo vrhove - i to u Gavelli. U srednjoj školi sam se ošišala do ramena, no bila sam toliko nesretna zbog toga da sam je vezala u rep dok nije opet malo narasla.

KOZMETIČKA PRVA POMOĆ

Kad sam cijele dane na probama, moram imati uz sebe prvu pomoć za osvježenje. Melem, maskaru, kreme za lice i za ruke, sapun Le Petit Marseillais s mirisom cvijeta naranče i dezodorans - ti su proizvodi obavezni u mojoj kozmetičkoj torbici.

Zagreb, 241117.
U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzala se jubilarna 25. dodjela Nagrade hrvatskoga glumista. 
Na fotografiji: Anja Djurinovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
Anja Đurinović

KUHANJE OPUŠTA

Važno mi je imati barem jedan topli obrok u danu, a kako živim u blizini tržnice Dolac, ondje kupujem sve namirnice. Muž i ja volimo fino i zdravo jesti pa kuhamo svaki dan - to nam je ritual. Jedemo sve, a kod kuhanja mi se sviđa to što se rezultat mojega rada vidi odmah. Imam najljepši posao na svijetu, no ponekad je frustrirajuće ponavljati neke scene koje jednostavno ne idu. U kuhanju uvijek znaš na čemu si - ili fali soli ili papra ili je jednostavno sirovo!

BROŠEVI NA STO NAČINA

Luda sam za nakitom, a imam sreće što mi je muž dizajner - pa mi je dostupno sve što on prodaje u svojem dućanu Paravan. Najviše volim njegove broševe - u obliku životinja, brodića, retro naočala, jaja na oko... Uglavnom, sve neki zabavni motivi, koji odlično pristaju uz veste, sakoe, kapute, na torbi ili ruksaku.

CVIJEĆE I CITRUSI NA KOŽI

Volim nježne mirise, slatkasti i intenzivni mi smetaju. Imam samo dva parfema - L’Occitane Pivoine Flora, koji miriše na božur u cvatu, i Yves Rocher toaletnu vodu s osvježavajućim notama mandarine, limuna i cedra.

Linker
19. travanj 2024 20:49