Prirodnost je trendi

Za zdravu i blistavu kosu kakvu ima Anne Hathaway ovaj korak u njezi je obavezan

Glumičin kolorist Joel Mowen nije odgovoran samo za bojenje kose, nego i za njenu dubinsku njegu, kako bi boja što dulje izgledala prirodno i blistavo.

Tople boje kose snažan su proljetni trend koji će se preliti i na ljetne mjesece, što vrijedi i za svjetlije i za tamnije nijanse, pa su vrlo tražene boje koje ne odudaraju puno od prirodne boje, ali se od nje razlikuju po punoći ili sjaju. Minimalistički pristup ušao je i u bojenje kose te su sve traženije prirodne i umjerenije nijanse, ali opet šik. Naravno, takvu boju treba i održavati, a kako se to čini objasnio je za New Beauty frizer, odnosno kolorist kose Joel Mowen koji se u petnaest godina karijere brinuo i brine o kosama mnogih poznatih osoba te radi za film i televiziju. Njegove su klijentice, primjerice, glumice Anne Hathaway, Kerri Russell, Sienna Miller ili Rose Leslie, a brine se i o kosi glumca Andrewa Garfielda.

image

Glumica Anne Hathaway ne robuje trendovima, nego njeguje klasičniji izgled

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Anne Hathaway nakon Mowenovog bojenja

JOEL MOWEN/INSTAGRAM

Anne Hathaway nikad nije pretjerano podilazila trendovima, uvijek je njegovala klasičniji izgled, a tako je i s frizurama i bojom kose. Glumičina prepoznatljiva kosa čokoladne boje uvijek djeluje njegovano i sjajno, a kako dolazi do takvog rezultata otkrio je Mowen. Istaknuo je kako su za zdravlje i blistavost kose posebno važni redoviti tretmani dubokog regeneriranja i hidratacije, a njegovi su favoriti na tom polju Davines Minu Illuminating Repleneshing Hair Mask za obojenu kosu i Shade Variation Mask francuskog brenda Cristophe Robin, zbog visoke kvalitete, ali i zbog toga što dolazi u više različitih tonova.

image

Davines Minu Illuminating Replenishing Hair maska za kosu, cijena oko 38 eura

DAVINES
image

Christophe Robin Shade Variation maska za kosu, cijena oko 50 eura

CRISTOPHE ROBIN

Posebno je važan u njezi regenerator koji se ne ispire. Po Mowenu, taj je korak obavezan, jer pomaže hidrirati i raščešljati kosu, pojačava sjaj i sprečava kovrčanje izazvano vlagom. On najradije bira Oribe Supershine Moisturizing Cream. Postupak njege završava uljem za stiliziranje kose Santa Lucia brenda Rōz. Brend je prije dvije godine utemeljila stilistica kose poznatih Mara Roszak i otad ga stalno proširuje. Ovo lagano ulje može se koristiti na suhoj i na vlažnoj kosi, sadrži ulja i ekstrakte jojobe, argana, rimske kamilice, aloje vere i jasmina, zaglađuje kosu, daje joj prirodan sjaj, štiti je od vlage i vrućine, pa i od vrućine uređaja za stiliziranje. „Dva potiska pumpice ovog ulja bit će dovoljna za završni touch koji pomaže da kosa ostane lijepa i hidrirana”, preporučuje Mowen.

image

Oribe Supershine Moisturizing Cream, regenerator koji se ne ispire, cijena oko 49 eura

ORIBE
image

Santa Lucia stilizirajuće ulje brenda Rōz, cijena oko 43 eura

ROZ
Linker
10. travanj 2024 09:44