CANVA
Sa svime se slaže

Za svježu i otmjenu pedikuru: Ovo je najpoželjnija ljetna boja laka za nokte

Poput francuske manikure, in je posljednjih godina postala i francuska pedikura. Rado se traže kombinacije s pastelnim bojama, no popularni su i crveni vrhovi noktiju. Ipak, klasični bijeli francuski vrhovi najsigurnija su opcija, jer odgovaraju svim tonovima kože.

Poput francuske manikure, in je posljednjih godina postala i francuska pedikura. Rado se traže kombinacije s pastelnim bojama, no popularni su i crveni vrhovi noktiju. Ipak, klasični bijeli francuski vrhovi najsigurnija su opcija, jer odgovaraju svim tonovima kože.

S ljetom do izražaja dolaze i nokti na nožnim prstima, pa ako smo ih i mogli staviti u drugi plan dok smo nosili zatvorenu obuću, sada, kad smo uskočili u sandale i japanke, to baš nije opcija. Srećom, glavni trendovi za pedikuru vrlo su jednostavni i suptilni te u njima nema previše kombiniranja različitih boja i tekstura ni nail arta, kao kod prevladavajućih trendova u manikuri. Pored toga, noktima na nožnim prstima vjerojatno se trebamo baviti rjeđe nego onima na prstima ruku, jer lak na njima obično traje dulje. Još ako poslušamo pedikere te lakiramo čiste i potpuno suhe nokte, biramo kvalitetne proizvode i nanosimo bazni i gornji lak, sigurno ćemo moći biti mirni nekoliko tjedana.

image
SUZY HAZELWOOD/PEXELS

Ove je sezone glavni naglasak na udarnoj ljetnoj boji – bijeloj – i lako je razumjeti zbog čega: klasična je, jednostavna i djeluje tako da svaka obuća i odjevna kombinacija uz nju izgleda skuplje i otmjenije. Uz to je čista i svježa i odlično se slaže s potamnjelom kožom. Prema stručnjakinji za trendove Ashleigh Bamber i profesionalnoj pedikerki Milly Mason, koje su govorile za WhoWhatWear, ovo će se ljeto puno tražiti i nude, odnosno neutralni puderasti tonovi, kakvi se nose i kroz cijelu godinu, potom blijedoružičasta, ali i ostale pastelne nijanse, poput dječje plave, koja je česta alternativa bijeloj. „Kada klijentice žele nešto svijetlo i svježe, ali ipak ne bez boje, popularan je izbor blijedoplavi lak. Nije napadan, a izgleda stvarno čisto i šik”, kaže Ashleigh Bamber.

image

Bijeli lak svjež je i čist i slaže se sa svim bojama i odjevnim kombinacijama

MILLY MASON/INSTAGRAM

Za one kojima su svjetlije boje ipak preslabe, tu je ljetni izbor koji ne izlazi iz mode – jarkocrveni lak. „Crvena boja ima ili narančasti ili plavi podton, pa uvijek biram nijansu koja odgovara tonu kože moje klijentice. Ako ste ikada, naime, nosili crveni lak i pomislili da nekako odudara od boje vaše kože, vjerojatno ste odabrali crvenu s donjim tonom koji vam ne odgovara. Obično crvene s narančastim nijansama izgledaju dobro na koži toplih podtonova, dok crvene s plavkastim podtonovima pristaju svijetloj, hladnoj koži”, objasnila je Milly Mason.

image

Kod crvenog laka valja pripaziti na podton

ANASTASIIA VOITKO/PEXELS

Poput francuske manikure, in je posljednjih godina postala i francuska pedikura. Rado se traže kombinacije s pastelnim bojama, kao što su nježna ružičasta, nebeski plava ili boja mente, no popularni su i crveni vrhovi noktiju. Ipak, klasični bijeli francuski vrhovi sigurna su opcija, jer odgovaraju svim tonovima kože, navodi pedikerka. Po njoj, nail art još nije pretjerano zaživio na nožnim prstima, iako se primjećuje da su klijentice otvorenije za isprobavanje novog i drugačijeg. Više je eksperimentiranja i pokazivanja razigrane strane i osobnosti, a stav se najčešće izražava na noktima palčeva koji malo-pomalo dobivaju naslikane cvjetiće, šljokice ili kamenčiće.

Linker
28. travanj 2024 11:28