UNSPLASH
Svakodnevna njega

Za jutro i večer: Micelarna vodica i lagani piling u istoj bočici

Francuski kozmetički brend lansirao je dvojni proizvod s PHA i glikolnom kiselinom koje djeluju na različitim slojevima kože.

Francuski kozmetički brend lansirao je dvojni proizvod s PHA i glikolnom kiselinom koje djeluju na različitim slojevima kože.

Francuski kozmetički brend Garnier ima bogatu liniju micelarnih voda za čišćenje i njegu lica, a kako navodi New Beauty, u svijetu se svake dvije sekunde proda po jedna bočica neke od njih. Otprije su na tržištu prisutne njihova klasična Naturals micelarna voda, micelarna voda za kombiniranu i osjetljivu kožu, s ružinom vodom, s vitaminom C, mliječna, gelasta, dvofazna, s hijaluronskom kiselinom..., a sada su liniji pridružili novi koncept: micelarnu vodu koja je ujedno i piling.

Novi proizvod – SkinActive Micellar Gentle Peeling Water – ne samo što uklanja make-up i čisti kožu micelarnom tehnologijom koja izvlači nečistoću iz kože i uklanja je, nego uz to koristi i jedan posto polihidroksilne kiseline (PHA) i glikolne kiseline za laganu eksfolijaciju kože. PHA kiselina srodna je AHA i BHA kiselinama, ali ima veće molekule od njih te je zbog toga nježnija budući da slabije prodire u kožu. No, zahvaljujući tome, blago djeluje na površini gdje uklanja tamne mrlje, ujednačava ton kože, smanjuje vidljivost pora i poboljšava teksturu kože. Glikolna kiselina spada među AHA kiseline. Ona pak ima najmanju molekularnu veličinu u usporedbi s ostalim alfahidroksilnim kiselinama, zbog čega lakše prodire u kožu. Zbog te je karakteristike najjača AHA kiselina, no nove tehnologije uspjele su ublažiti njene nuspojave te istovremeno zadržati njezinu sposobnost učinkovitog pilinga, tj. uklanjanja slojeva odumrle kože.

image

Garnierova micelarna voda s pilingom stoji oko 12 eura

GARNIER

Klinička testiranja nove Garnierove micelarne vodice pokazala su da ujednačava ten i teksturu kože te ubrzava obnovu stanica kože u sedam dana. Formula je bez mirisa, ulja i alkohola i može se koristiti ujutro za eksfolijaciju te navečer za skidanje šminke, a može poslužiti i kao tonik za eksfolijaciju. Sigurna je za korištenje na području oko očiju; kod skidanja šminke s tog dijela kože treba zatvoriti oči te držati blazinicu natopljenu micelarnom vodom nekoliko sekundi na oku te potom nježno obrisati. Proizvod ne treba ispirati, a može se koristiti svaki dan.

Linker
26. travanj 2024 13:20