Getty Images/iStockphoto
Mame i bebe

Vrijeme nježnosti: Najljepše doba za žene i njihovu djecu zahtjeva posebnu njegu - odabrali smo najbolje

Kozmetička industrija ‘ugađa’ koži trudnica, mama i beba proizvodima pročišćenih formula, koji opuštaju i hidratiziraju, njihov pregled donosi Gloria IN magazin.

O trudnoći se najčešće govori kao slatkom iščekivanju, beskrajnoj sreći, čudesnom i prelijepom iskustvu. No, nije sve uvijek ružičasto i bezbrižno. Trudnoća je razdoblje velikih fizičkih i psihičkih promjena, propitkivanja i dvojbi o zdravlju, sigurnosti, budućnosti... Roditeljstvo je postalo još izazovnije i zahtjevnije u ovo pandemijsko doba.

PRESS
Serum za učvršćivanje grudi ujedno olakšava osjećaj napetosti, 150 kn MUSTELA

No, s druge strane, “novo normalno” mnoge je potaknulo da dublje promišljaju što je doista bitno da bi se osjećali dobro i da žive jednostavnije, prema načelu manje je više. Nije vrijeme za perfekcionizam i “treniranje strogoće”, nego je vrijeme da budemo nježni i puni razumijevanja prema sebi i drugima.

PRESS
Krema za sprečavanje strija povećava otpornost kože na rastezanje, 134,50 kn ELANCYL

Osobito je to važno u takozvanom drugom stanju, kada tijelo prolazi kroz razne faze, pa instinktivno želi biti “ušuškano”. Nema smisla dramiti i gubiti samopouzdanje zbog toga što tijelo mijenja oblik, otiče, brže se umara...

PRESS
pH5 ulje za njegu tijela povećava elastičnost kože i štiti od pojave strija, 129 kn EUCERIN

Sve je to prirodno i privremeno, a uvelike se može olakšati zdravim načinom života, uključujući njegu prilagođenu trudnicama.

Na što paziti

Mnoge buduće majke nastoje izbjegavati kozmetiku što sadrži štetne kemikalije - s razlogom, jer ono što nanesemo na kožu, kroz nju prolazi u krvotok. Stoga je u trudnoći (a po mogućnosti i inače) najbolje koristiti proizvode maksimalno pročišćene od nepoželjnih tvari poput parabena, ftalata, fenoksietanola, silikona, mineralnih ulja, umjetnih mirisa i bojila...

PRESS
Defence Body osvježavajući gel ublažava osjećaj umora i težine u nogama, 95 kn BIONIKE

Ne mora to nužno biti kozmetika certificirana kao prirodna, nego to može biti i high-tech, odnosno laboratorijska dermokozmetika proizvedena prema najvišim farmaceutskim standardima kvalitete, s minimalističkim formulama posebno prilagođenim i za najosjetljiviju kožu. To su, primjerice, ulja i losioni za sprečavanje i(li) ublažavanje strija, superhidratantne kreme za tijelo i gelovi za “teške” noge, kao i njega grudi, uključujući revitalizirajuće balzame za bradavice.

PRESS
Kremasta emulzija za pranje beba, za lice, tijelo i kosu, 145 kn URIAGE

Pravo su olakšanje i obnavljajući i učvršćujući preparati za razdoblje poslije poroda te - dakako - preparati za bebe. Upravo njima potrebna je beskompromisno blaga, a visokoučinkovita njega jer koža novorođenčadi još nije dovoljno razvijena pa je vrlo tanka i osjetljiva.

Stoga su, osim uobičajenih kupki i krema, često nužni i specijalni proizvodi za pelensko područje, kožu oko usana i vlasište. Postoje i linije za zajedničku njegu mama i beba, s prirodnim uljima i balzamima što su podjednako blagotvorni za dojenčad, trudnice i dojilje.

Pročitajte i:

Potpisujemo zdravu i blistavu kožu, ali samo uz ove skincare čudotvorce!

Nosi se 'pročišćen' stil frizura: Trendi su i lako se oblikuju, pogotovo ako uza sebe imate top proizvode

Za one koji već pripremaju božićne poklone: Izašli prvi beauty adventski kalendari, i izgledaju opasno dobro

Celebrity hit sad je dostupan i nama: Maske koje koriste Kim Kardashian i Hailey Bieber stigle u Zagreb!

'Feel good' kozmetika: Podiže energiju i pruža osjećaj ugode, a obožava je i Nika Turković

Linker
15. travanj 2024 09:13