ZA BUNTOVNICE

Vrijeme je za stepenasti rez: Ove fotografije pokažite frizeru

Strogi bob nije za energične žene koje dinamiku traže svugdje, pa čak i u vlastitoj kosi. Njima puno bolje pristaje ‘cub cut‘ - njegova lepršavija i ležernija varijanta, omiljena među mladom generacijom glumica.

Frizura je više od načina stiliziranja i šišanja kose. Ona je odraz nečijeg ukusa, lifestylea, želja, ideala i strasti. Raskuštrana, izblajhana kosa Debbie Harry, pjevačice benda Blondie, savršeno se uklapala u imidž neukrotive punk rock princeze svog doba, a ta je “beauty aura” ostala ideal mnogim slavnim djevojkama današnjice koje su se zaljubile u - “cub cut”. Riječ je o lepršavijoj i ležernijoj varijanti bob frizure, koju nose glumica Jenna Ortega, zvijezda serije “Wednesday”, te glumica Maya Ray Thurman Hawke koju smo gledali u seriji “Stranger Things”.

image

Kristen Stewart

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK
image

Maya Hawke

MARCO BERTORELLO/ AFP
image

Jenna Ortega

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Ova frizura miks je wolf cuta (dulje verzije cub cuta) i klasične bob frizure, a njezina golema popularnost ne čudi jer odlično izgleda na svim teksturama kose - ravna se treba samo malo isfenirati, dok valovita i kovrčava - ošišane u tom stilu - ne zahtijevaju baš nikakav dodatni trud. Štoviše, što manje truda uložite, što je prirodno raščupanije, to izgleda bolje. Njezin su dio i tzv. curtain bangs, šiške koje uokviruju lice, a posebno lijepo stoji ženama s izraženim jagodicama. Postupno, voluminozno šišanje u tom stilu asocira na frizure popularne 70-ih godina prošlog stoljeća, vremenu neposredno nakon seksualne revolucije u kojima su žene odbacile i grudnjake i fen frizure.

image

Eko lak za kosu 11,20 € (84,39 kn) EMSIBETH/Serum za jačanje i rast kose 98 € (738,38 kn) MONPURE / Šampon za suho pranje 55 € (414,40 kn) PHILIP B. / Sprej za kovrče 10,08 € (79,95 kn) FOR ME-227 / Hranjivi balzam za kosu 48 € (361,66 kn) BALMAIN

PRESS
Linker
17. ožujak 2024 22:38