francuska manikura

 INSTAGRAM
Inspirirajte se

Uvijek su IN: Francuske manikure s twistom koje su kao stvorene za ovo proljeće

Bliži se godišnje doba u kojem smo spremniji eksperimentirati s bojama i motivima poput cvijeća i voća. Zašto ne spojiti ovaj vedriji dizajn s brezvremenskom manikurom?

Bliži se godišnje doba u kojem smo spremniji eksperimentirati s bojama i motivima poput cvijeća i voća. Zašto ne spojiti ovaj vedriji dizajn s brezvremenskom manikurom?

I dok se danas trendovi u manikuri gotovo neprestano izmjenjuju, jedna je ipak tijekom godina zauzela mjesto klasika koji ne izlazi iz mode. Riječ je o francuskoj manikuri. Osmislio ju je 1975. godine Jeff Pink, osnivač brenda Orly. Radeći na filmskom setu, shvatio je koliko često glumice moraju mijenjati boju noktiju i odlučio osmisliti look koji bi mogao upotpuniti svaki outfit. Danas je ova manikura i dalje jedna od omiljenih - pristaje svakoj dužini noktiju, a dobar je odabir za baš svaku priliku.

No, koliko god volimo njezin klasični look, ova manikura je sjajna ako se želimo poigrati i dodati joj malo boje. Potreba za eksperimentiranjem posebno je izražena u proljeće, kada se okrećemo bojama i motivima poput cvijeća i voća. Zašto onda ne spojiti ovu bezvremensku manikuru s nešto vedrijim dizajnom? S pastelnim bojama ne možete pogriješiti, bilo da ih odlučite nanijeti umjesto prepoznatljivih bijelih vrhova ili u obliku šara i motiva koji upotpunjuju klasični dizajn. Možete uvijek i istaknuti jedan ili više noktiju pastelnom bojom, a druge ostaviti u stilu francuske manikure. Isto tako, za elegantni look klasični dizajn možete jednostavno nadopuniti cvijećem ili voćem.

Ako ste ipak skloniji clean girl estetici i neutralnim nijansama, onda će vam se vjerojatno više svidjeti mauve nokti. Ljubičasti lak stekao je popularnost na društvenim mrežama tijekom zime, no još nije izašao iz trenda. Za proljeće možete odabrati svjetliju, mat nijansu ljubičaste i začiniti look tako da nanesete lak sa sjajnim finišem na vrhove. Ako ciljate na potpuno prirodan izgled noktiju, onda je za vas naked french manikura. Riječ je o suptilnijoj verziji originalne francuske manikure, koja graniči s trendom koji je obilježio početak 2024. godine, poznatim pod nazivom soap nails.

Linker
26. travanj 2024 09:00