JOHN PAVLISH
životni stil

U svijetu mode i ljepote: Sara Djurić o manekenstvu, njezi kože i samopouzdanju

Mlada Zagrepčanka otkrila nam je koje su joj revije ostale u sjećanju, što smatra osnovom svake skincare rutine, kako izgled utječe na njezino samopouzdanje, što misli o estetskim zahvatima, ali i kako brine o sebi.

Mlada Zagrepčanka otkrila nam je koje su joj revije ostale u sjećanju, što smatra osnovom svake skincare rutine, kako izgled utječe na njezino samopouzdanje, što misli o estetskim zahvatima, ali i kako brine o sebi.

Kada govorimo o svijetu mode, teško je zaobići Saru Djurić koja se manekenstvom bavi od svoje 16. godine. Otkako ju je "otkrila" agentica Tihana Harapin Zalepugin, ova mlada Zagrepčanka nosila je revije domaćih, ali i svjetski poznatih dizajnera. No, osim što gaji ljubav prema modnim kreacijama, Sara je također ljubiteljica skincarea. Upravo ju je strast prema njezi kože navela da pokrene TikTok profil i zakorači u beauty vode. Iako je s influencerstvom započela tek prošle godine, danas broji preko deset tisuća pratitelja, a neki njezini videi imaju i preko sto tisuća pregleda. Osim o manekenstvu i njezi kože, sa Sarom smo pričali i o modnom stilu, make-upu, estetskim zahvatima, životnim navikama i užicima, a otkrila nam je i kako izgled utječe na njezino samopouzdanje.

Manekenstvo

- Uvijek ću se sjećati svoje prve revije na tjednu mode u Parizu, jer sam to doživjela kao svoj prvi, veliki trenutak u svijetu mode. Također, ne mogu zaboraviti jednu reviju na tjednu mode u Istanbulu, kada sam se odmah pri izlasku na pistu neočekivano našla u ulozi "modela s jednom cipelom‘‘!

Kada je riječ o najvećem uspjehu, smatram da istinski uspjeh leži u kontinuiranom radu na sebi i samoprihvaćanju. Iako mnogi definiraju uspjeh kroz ostvarene ciljeve i postignuća, što je sasvim u redu, za mene je istinska radost u prihvaćanju sebe sa svim svojim vrlinama i manama, sposobnost da se kritički promatram, da priznajem vlastite greške i da bez obzira na sve i dalje volim i cijenim sebe upravo takvu kakva jesam. Iako bih mogla nabrajati svoja postignuća i rangirati ih od najprestižnijih do manje prestižnih, niti jedno od njih mi ne donosi sreću kao činjenica da sam postala osoba koja sam kao mala djevojčica uvijek maštala biti. Kontinuirani proces rasta, učenja na vlastitim greškama i samospoznaja za mene su nešto što mi omogućuje da postignem vlastite ciljeve, pa ih samim time i smatram svojim najvećim uspjesima.

image

Envy Room revija

ZVONIMIR FERINA

Izgled i samopouzdanje

- Izgled ima određen utjecaj na moje samopouzdanje. Volim biti uredna, volim imati sređenu kosu, nokte, lijepu kožu i trudim se na najprirodniji mogući način izvući svoj maksimum. Kada izađem iz kuće lijepo odjevena i njegovana, to mi podsvjesno daje ‘‘moć‘‘ koju nemam kada u trenirci raščupane kose šetam psa prije spavanja. Vjerujem da je to zbog toga što kada sam najbolja verzija sebe, automatski se osjećam sigurnije u sebe, pa sam samim time i spremnija za sve izazove koje mi donosi dan.

Rekla bih da su prehrana i uzimanje dovoljno tekućine najvažniji faktori kada je riječ o dobrom izgledu. Balans u prehrani znači balans u glavi, tijelu, na koži, u energiji, raspoloženju i samopouzdanju. Dodaci prehrani su vrlo subjektivna tema i to nikako ne mogu generalizirati. Osobno ne uzimam dodatke prehrani jer moja prehrana uključuje sve potrebne nutrijente u dovoljnim količinama.

Protiv estetskih zahvata nemam apsolutno ništa i mislim da svatko sa svojim tijelom ima pravo raditi što god ga veseli. Mislim da bi više trebali gledati i korigirati sebe, a manje osuđivati druge, pogotovo na temelju tako površnih stvari. Također, smatram da je odlično što nam je medicina omogućila da možemo korigirati nepravilnosti koje nam stvaraju kompleks.

image

Smatra da bi svatko trebao u skincare rutini imati zaštitni faktor i proizvod za čišćenje lica

KARMEN POZNIC BOZIC

Stil

- Svoj stil bih opisala kao jednostavan, bezvremenski i elegantan. Za mene je ključno da odjeća odražava moju osobnost, da se osjećam udobno u njoj, da je kvalitetna, izrađena od prirodnih materijala i dobro krojena. Moji omiljeni odjevni komadi su košulje, vuneni džemperi, traperice i hlače visokog struka, kožne jakne te elegantni kaputi neutralnih boja.

Istinski podržavam održivu modu. Nedavno sam naišla na podatak da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača naše planete, što me je duboko potreslo. Nažalost, moja garderoba još uvijek nije obogaćena čarima odjeće iz second hand shopova. No, svaki put kada vidim kakvi se dragulji tamo mogu pronaći, bude mi žao što ih ne posjećujem baš često. Možda dođe vrijeme da počnem loviti skrivena blaga i pridružim se onima koji znaju kako oživjeti prošlost u svom stilu.

Njega kože

- U svijet ljepote zakoračila sam vođena prvenstveno ljubavlju prema njezi kože, smatrajući je svojevrsnim ritualom ljubavi prema sebi. S druge strane, otvaranje TikTok profila nije bilo radi zabave ili osobne promocije, već radi pomoći ljudima koji se suočavaju sa raznoraznim dezinformacijama koje svakodnevno preplavljuju internet. Također, njega kože je danas vrlo aktualna tema, stalno se susrećemo s novim brendovima, sastojcima i proizvodima na tržištu što za potrošače može biti zbunjujuće. Mislim da je sadržaj na mom TikTok profilu pomogao mnogima da pronađu proizvode s kojima su sretni i od kojih imaju željeni učinak, što je u konačnici bio moj cilj od samog početka.

Kao osoba koja aktivno promovira proizvode za njegu kože, mogu testirati i recenzirati proizvode namijenjene isključivo mom tipu kože te pružiti relevantne informacije o njihovim učincima. Međutim, nemoguće je testirati proizvode namijenjene specifičnim problemima ili tipovima kože s kojima se osobno ne suočavam. Važno je naglasiti da ne bih promovirala proizvode za koje smatram da nisu kvalitetni ili učinkoviti. Surađujem isključivo s brendovima čijim proizvodima vjerujem i koje bih i sama koristila i preporučila.

Za svoju kožu se brinem prvenstveno tako da nikada ne odlazim u krevet neopranog lica, a iz kuće ne izlazim bez zaštitnog faktora. Smatram da su to dva osnovna koraka koja bi svatko trebao imati u svojoj rutini. Budući da se suočavam sa suhom kožom koja je ponekad dehidrirana, kod mene je uvijek naglasak na hidrataciji pa biram hidratantne kreme, prvenstveno na bazi glicerina. Od aktivnih sastojaka najčešće koristim vitamin C, retinol, niacinamid i peptide, a ovisno o stanju kože uključim i druge aktivne sastojke. Svijet njege kože nije moguće promatrati pod krinkom univerzalnosti pa samim time ne postoji proizvod koji bi preporučila svima. Otkrila sam nekoliko revolucionarnih proizvoda o kojima ću pričati u narednim videima.

Make-up i mirisi

- Kada je riječ o make-upu, osjećam se najugodnije kada istaknem oči nijansama smeđeg sjenila. Iako volim vidjeti upečatljive make-up lookove i cijenim raznolikost stilova šminkanja, osobno se nisam pronašla u njima. Što se tiče svakodnevnog šminkanja dvije su opcije - ili nisam našminkana ili imam korektor i rumenilo.

Najčešće biram blago slatkaste, cvjetne parfeme. Trenutno mi je najdraži Lady Dior, no ove zime sam nemilo trošila Alien od Muglera. Moj prvi parfem je bio parfem od Christine Aguilere, dan danas znam kako miriše i sjećam se koliko sam sretna bila kada sam ga kao mala dobila od prijateljice za rođendan.

Kosa

- Najbolji savjet koji mogu dati čitateljima je da prorijede pranje kose. Moja kosa se preporodila otkako sam ukinula režim pranja svaki drugi, treći dan. Kosu tijekom godine održavam tako što ju feniram kako bi izgledala uredno, a ljeti je puštam ‘‘divlju‘‘. Kosu mi njeguje moja frizerka Anita iz Kuće Četki, kojoj sam posebno zahvalna jer ju je uspješno održavala zdravom kada su mi ju, radi potreba snimanja i revija, vrlo često tretirali raznoraznim proizvodima i oblikovali pod visokim temperaturama. Od proizvoda, osim šampona i regeneratora, koristim dvije vrste ulja koje mi je ona preporučila, jedno za tjeme, a drugo za vrhove.

image

Kaže da joj se kosa preporodila otkako je ukinula režim pranja svaki drugi, treći dan

KARMEN POZNIC BOZIC

Briga o sebi

- Svaki dan za sebe pokušavam odvojiti pola sata do sat vremena i u to vrijeme raditi ono što me u tom trenutku najviše usrećuje. Nekada je to dobra knjiga, nekada je to briga o svom tijelu, šetnja, druženje s bliskim ljudima, igra sa psom, kuhanje, a nekada je to biti u miru sama sa sobom. Slušam što mi tijelo govori i znam kada je trenutak da se povučem i posvetim vrijeme sebi. Za fizičko zdravlje prvenstveno se brinem hranom koju unosim u svoj organizam, a onda sve ostalo. Također, trudim se ostati aktivna koliko je to moguće, iako to katkada zna biti izazovno s obzirom na to da imam užurbani ritam života, kao i većina ljudi danas.

Slobodno vrijeme najčešće provodim u ugodnom društvu obitelji i prijatelja. Također, veliki dio svog vremena posvećujem svojoj pudlici Loli. Ona je za mene prava terapija na četiri noge, a tu posebnu vezu i povezanost mogu shvatiti samo oni koju su i sami vlasnici psa. Ne postoji taj loš dan koji oni ne mogu popraviti. Psi su zaista poput malih četveronožnih anđela koji obogaćuju i uljepšavaju život svojim prisustvom i bezuvjetnom, nesebičnom ljubavlju koju neumorno daju.

image

Svaki dan pokušava odvojiti za sebe pola sata do sat vremena

KARMEN POZNIC BOZIC

Glazba i film

- Zbog vrlo užurbanog ritma života, glazbu najčešće slušam ujutro prije posla, u autu i eventualno na poslu, najčešće preko omiljene radio stanice. Volim različite žanrove, od house glazbe i balada pa sve do pop i rock glazbe, a odabir žanra ovisi o trenutnom raspoloženju.

Mogla bih navesti filmove koji su me duboko intrigirali, one koji su me rasplakali od smijeha ili tuge, one koje su me oduševili ili relaksirali, ili pak one iz kojih sam nešto naučila. Ne znam koja od tih kategorija mi je draža pa samim time ne znam ni odabrati jedan film i tvrditi da mi je najdraži. No, znam da su svi filmovi u kojima glumi Angelina Jolie negdje na vrhu te liste. Njezina gluma, energija, ljepota, humanost, specifičnost su me uvijek impresionirale i nju, kao jednu veliku umjetnicu, smatram vrlo inspirativnom. Što se tiče žanrova, uživam u raznolikosti – od akcijskih i kriminalističkih, preko romantičnih do dokumentarnih filmova. Jedino što izbjegavam su horor filmovi jer ih se prepadnem više nego likovi u samom filmu!

Budući da sam si serije u potpunosti zabranila jer sam primijetila da gubim kontrolu nad vremenom ako me serija dovoljno zaintrigira, ne mogu izdvojiti niti jednu seriju koju sam nedavno pogledala. Doslovno bih mogla gledati serije do ranih jutarnjih sati, što postaje problem kada sljedeći dan trebam biti produktivna.

Linker
27. travanj 2024 07:36