Tomislav Kristo / Hanza Media
KILOGRAMI SE TOPE

Tajna linije TV voditelja: 'Ne gladujem, a izgubio sam deset kilograma u dva tjedna'

Voditelj In Magazina Dalibor Petko započeo je gladijatorsku bitku s kilogramima u koju se upustio kad je napunio 40 godina, a vaga je pokazala 102 kilograma na 175 centimetara visine. Ta ga je činjenica natjerala na promjene

Nakon dugogodišnje radijske karijere Dalibor Petko samouvjereno je stao pred televizijske kamere, ali mu je pretrpan raspored utjecao na to da su se kilogrami počeli rapidno lijepiti.

"Kad sam napunio 40. rođendan odlučio sam se da je vrijeme za ozbiljne promjene u mom životu. Naime, vaga je pokazala 102 kilograma i to je bila kap koja je prelila čašu. Prihvatio sam se režima liposukcijske prehrane i rezultati su fenomenalni. U dva tjedna smršavio sam deset kilograma i opseg struka sam smanjio za deset centimetara - sa 111 na 101.

Instagram
Dalibor Petko pokazuje svoju novu liniju

Dodatna motivacija svakako mi je bila što sam pristao svoj proces mršavljenja podijeliti s gledateljima In Magazina, u svojoj novoj rubrici "Zdravi i vitki", rekao je televizijski voditelj koji je kao dijete bio toliko sićušan pa su ga zvali Picek.

"Bio sam valjda najštrkljaviji u vrsti za tjelesni, a pod velikim odmorom sam redovito tamanio sendvič. S godinama sam se malo 'oporavio', ali nikad to nije prelazilo granicu vitkosti. I gdje je onda pošlo po zlu? U ranim dvadesetima marljivo sam grabio karijeru i nastavio jesti kao uvijek. Ali je u međuvremenu nestalo tjelesnog, folklora, igrališta i ostalog. ", dodaje Dalibor.

Krize i očaj u novim usvojenim navikama ne postoje, a ruku na srce, dodaje, otkad je na tom režimu prehrane nije osjetio glad.

"Prva dva dana su najgora. Nisi bio gladan već sam razmišljao o tome bi li trebao nešto prigristi, jer sam količnski jeo manje, ali brzo se privikneš. Moram priznati da sam u ova dva tjedna jedino plakao za krafnama. Sada ih svi jedu. Bio sam na dijeti i dok sam slavio 40. rođendan i nisam pokleknuo. Inače mi ne treba lokot na frižideru jer nemam u frižideru ništa što ne bih smio jesti. Ako imam krizu nazovem svog nutricionistu Kenana Mandru. Čovjek odgovara na poruke i u dva ujutro ako treba.", rekao je voditelj. Liposukcijskom dijetom ubrzava se metabolizam i pokreće se proces sagorijevanja masti. Cilj je izbaciti industrijsku hranu, a jesti zdravu hranu bogatu bjelančevinama, što uključuje meso, ribu, jaja, sireve, mlijeko i domaće namirnice. Ovo je dijeta bez gladovanja, objašnjava Petko i zadovoljava sve proteinske potrebe čovjeka, a upravo aminokiseline igraju ključnu ulogu u gubljenju suvišnih kilograma.

Instagram
Dalibor Petko mjeri struk

Linker
24. travanj 2024 01:36