pripreme za ljeto

Što sve trebate napraviti prije depilacije voskom ili šećernom pastom? Jedan trik može vas spasiti boli

Ako ste se konačno odlučili odbaciti britvicu i hrabro ući u kozmetički salon za depilaciju, pročitajte naš vodič koji će vas dobro pripremiti na ovaj mnogima bolan, ali učinkovit postupak uklanjanja dlačica.

Sigurno ste barem jednom u životu čuli da depilacija voskom izaziva jednu od najgorih boli u životu pa vas je to možda i odvratilo od želje da je isprobate i na neko dulje vrijeme se riješite dlačica, nego što to možete britvicom. No, depilacija voskom ima mnoge prednosti, baš kao i šećerna pasta koju je koristila Kleopatra u drevnom Egiptu.

Depilacija voskom ili šećernom pastom se može provoditi kod kuće ako ste spretni, no većina nas nema vremena za vježbanje pa vam stoga preporučujemo da se radije prepustite rukama profesionalca. U kozmetičkim salonima dlačice se uklanjaju vrućim voskom preko kojeg se stavlja traka koja se potom povlači u suprotnom smjeru rasta.

S druge strane, šećerna pasta se radi od šećera, limuna i vode, nanosi se u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a povlači u smjeru rasta dlačica. Obje metode osiguravaju glatku kožu i do nekoliko tjedana, s tim da je depilacija šećernom pastom nešto manje bolna, pogotovo ako je redovito provodite.

image

Kožu je prije tretmana važno dobro pripremiti.

Deposit Photos

Za koju se kod metodu odlučili, važno je dobro se pripremiti prije tretmana, bilo da idete prvi put ili ste već veteran, kako bi sve prošlo glatko i relativno bezbolno.

Ne zaboravite na piling

Da bi se vosak ili šećerna pasta bolje primili za dlačice, važno je napraviti lagani piling dva dana prije tretmana. Njime ćete ukloniti mrtve stanice kože, suvišnu masnoću i pročistili pore. Ne morate se cijeli izribati, već će i masaža krpicom od grubljih prirodnih vlakana napraviti dobar posao.

Čitajte i: Ruke privlače više pogleda nego što mislite! Donosimo vodič za njegu i otklanjanje čestih problema

Pustite dlačice da narastu

Da bi depilacija bila uspješna, dlačice moraju biti dovoljno duge - minimalno četiri do pet milimetara pa ih nemojte uklanjati barem tjedan dana prije tretmana.

Popijte tablete protiv bolova

Bez obzira imate li visoku toleranciju na bol ili ne, najbolje je da pola sata prije depiliranja popijete tabletu protiv bolova, najbolje ibuprofen ili nešto slično jer će vas depilacija manje boljeti.

image

Šećerna pasta je odlična alternativa vosku.

Deposit Photos

Odjenite laganu i široku odjeću

Nakon uklanjanja dlačica, koža će biti osjetljivija nego inače, posebice ako na profesionalnu depilaciju idete prvi put. Zato odjenite široku odjeću koja vam se neće lijepiti uz tijelo i uzrokovati dodatnu iritaciju. Gaćice neka obavezno budu pamučne.

Preskočite losion i sunce

Možda mislite da će vašu kožu nakon depilacije najbolje oporaviti bogat losion, no njime ćete samo zatvoriti pore, a koža zbog toga može biti nadražena i upaljena. Najbolje rješenje je aloe vera koja će smanjiti crvenilo i umiriti kožu. Osim toga, losion ne stavljajte ni prije depilacije jer će on napraviti barijeru i otežati hvatanje voska ili šećerne paste na dlačice.

Čitajte i: In-shower losioni brz su i jednostavan način kako koži vratiti mekoću i vlagu bez stalnog mazuckanja!

Redovito dolazite na depilaciju

Ako ste se već odlučili na profesionalno uklanjanje dlačica, onda se preporučuje da u kozmetički salon dolazite redovito kako bi se vaše dlačice i koža naviknula na postupak. Između svakog odlaska na depilaciju treba proći tri do četiri tjedna; sve manje od toga nije dobro za dlačice. I još nešto vrlo važno - depilaciju ne radite u vrijeme menstruacije jer je organizam tada osjetljiviji na bol.

Linker
16. travanj 2024 13:14