rermrat kaewpukdee / Alamy / Alamy / Profimedia
Probajte već danas

Ovo je voće idealna večera: Obožavaju ga još od pedesetih, rješava brojne tegobe s probavom

Superhrana koja izbacuje suvišnu vodu i radi detoksikaciju orgnaizma, idealna je kao posljednji obrok u danu, zbog njegova blagotvornog djelovanja na probavu i organizam, mogli biste posegnuti za ovim plodom već danas.

Iako nam je vladavina Milenijalaca donijela obožavanje egzotičnog voća - avokada, koji svakako ima razloga za taj status, jedno drugo voće definitivno se može prozvati superhranom i idealnom večerom.

Kao što mnogi nutricionisti kažu najbolji desert nakon lagane večere je komad svježeg voća. No, bitno je odabrati pravu voćku, jer neke zbog visokog glikemijskog indeksa uzrokuju skok šećera u krvi.

Saveznik zdravlju i ljepoti

Oni koji pate od zadržavanje tekućine iili upale trbuha, trebali bi znati koje zdravo voće im može riješiti probleme - riječ je o ananasu. Ovaj plod ima diuretički i detoksikacijski učinak, a njegov slatak i aromatičan okus pun svježine čine ga idealnim obrokom za kraj dana.

Pineapple. Woman holding a fresh pineapple (Ananas sp.). Pineapples are a good source of dietary fibre and vitamin C.,Image: 102261099, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia
Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia
Ananas je poznat po svojim protuupalnim i dijuretskim svojstvima.

Osim toga ovo voće sadrži brojne vitamine i minerale, poput magnezija, koji nam pomaže kod umora, tako da stručnjaci preporučuju ananas nakon svake večere. Bogat je i vitaminom C koji aktivira jetrene enzime koji čiste krv.

Koriste ga u raznim terapijama

Ako patite od loše probave, koja može čak dovesti do upale donjeg dijela abdomena, savjetuje se da redovito konzumirate ananas. On je bogat vlaknima i sadrži i probavni enzim bromelain. To je biljni enzim koji u organizmu sudjeluje u razgradnji bjelančevina i sprječavanju apsorpcije masnoća unesenih hranom.

Iznimna protuupalna aktivnost bromelaina prepoznata je još 50-ih godina prošlog stoljeća i on se od tada koristi u raznim terapijama - od ublažavanja bolova, smanjenja oteklina, poticanja oporavka tkiva pa sve do liječenja bolesti srca.

Enzim je vrlo značajan u prevenciji i otklanjanju probavnih smetnji, kao i u regulaciji prirodne funkcije probavnog sustava kao i u čišćenju organizma od toksina je poboljšanje protoka tjelesnih tekućina i poticanje lučenja toksina iz organizma

Pročitajte i:

Kasni zalogaji: Kada je prekasno za večeru?

Večera u dva popodne i ostale dijete koje nutricionisti ne bi preporučili

Ananas u službi ljepote: Zašto je ovo ukusno tropsko voće postalo traženi sastojak beauty proizvoda?

Ananasom protiv narančine kore

Slasno voće u ulozi beauty pomagača: Kako ih uključiti u svakodnevnu njegu kose, kože i lica

Linker
16. ožujak 2024 16:26