Pravilna higijena i njega

Osnažite prirodnu zaštitu kože uz pouzdanu njegu koja štiti lipidni sloj u samo četiri koraka

Zdrava koža je primarna i najbolja obrana tijela od vanjskih nadražujućih čimbenika. No, kada je koža suha i osjetljiva, ugrožena joj je barijerna funkcija i sklona je daljnjem isušivanju i većoj osjetljivosti. Koža može postati osjetljiva iz više razloga i u bilo kojem trenutku života, od najranije pa sve do umirovljeničke dobi.

Osjetljivost se pojavljuje kada je ugrožena zaštitna barijerna funkcija kože, što uzrokuje veću podložnost kože vanjskim nadražujućim čimbenicima poput bakterija, kemijskih tvari, alergena i drugih. I dok neke osobe imaju predispozicije za pojavu osjetljivosti, druge odjednom iznenade nagle promjene na koži. Razumijevanje važnosti prirodnih obrambenih mehanizama kože i čimbenika koji ih aktiviraju, može pomoći u dekodiranju tih znakova osjetljivosti. Nepredvidivost pojave osjetljivosti kože znači da su, u brojnim slučajevima, učinkovita rješenja više orijentirana na prevenciju nego liječenje. Zato je cilj kontrolirati i minimalizirati njihove uzroke i kožu svakodnevno njegovati visokokvalitetnim preparatima.


Kako prepoznati osjetljivost kože?

Koža posjeduje zaštitnu barijeru koja sprječava ulazak bakterija i štetnih tvari u tijelo, istovremeno ograničavajući gubitak vode i spriječavajući dehidraciju. Taj proces kožu održava zdravom i hidriranom, zadržavajući njezinu elastičnost i čvrstoću. Međutim, vanjski čimbenici poput bakterija, kemijskih tvari i alergena mogu omesti taj proces čineći kožu osjetljivom, grubom i suhom.

Suha i osjetljiva koža može se pojaviti na tijelu, licu, usnama, rukama i vlasištu u obliku crvenila, suhoće, svrbeža ili zategnutosti.

image
PRESS


Zašto je pH vrijednost kože važna?

pH vrijednost ima važnu ulogu u stanju kože. Kiseli zaštitni sloj ključan je za funkcioniranje zaštitne barijere kože - neutralizira alkalne agresivne tvari, sprječava rast bakterija i održava optimalno kiselo okruženje u kojem se prirodna flora može razvijati.

Rastom pH vrijednosti, prirodna ravnoteža kože postaje poremećena; esencijalni epidermalni lipidi više ne mogu biti sintetizirani, koža gubi vodu i postaje suha i osjetljiva.

image
PRESS


Eucerin® pH5 njegu za zaštitu lipidnog sloja

Eucerin® pH5 je sveobuhvatna linija proizvoda posebno stvorenih za udovoljavanje potrebama suhe i osjetljive kože. Jedinstveni Eucerin® pH5 sustav za ravnotežu obnavlja optimalnu pH vrijednost kože i jača njezine prirodne obrambene mehanizme, čineći je otpornijom na okolišne okidače i smanjujući njezinu osjetljivost. Aktivna formula sadrži dekspantenol koji jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože, glicerin pomaže u hidraciji kože, dok pH5 citratni pufer vraća prirodnu pH razinu kože. Vraćanjem aktivnosti kožnih enzima, ponovno se uspostavlja zdrava koža.

Svi proizvodi iz linije, koja uključuje losione za tijelo, kreme za tijelo i sredstva za čišćenje tijela, klinički i dermatološki dokazano su idealni za dnevno korištenje na suhoj, osjetljivoj i koži sklonoj alergijama. Oni štite kožu od isušivanja i podupiru dugotrajnu hidratizaciju, a kožu čine mekom i glatkom na izgled i na dodir.

image
PRESS


Kako osnažiti prirodnu zaštitu kože uz pH5 njegu?

Svakodnevna i pravilna higijena ključan je korak u zaštiti prirodnog obrambenog mehanizma kože koji nas štiti od virusa, bakterija i ostalih nadražujućim čimbenika iz naše okoline.

  1. Redovito čišćenje kože je osnovna mjera za prevenciju bakterijskih i virusnih infekcija. Eucerin® pH5 blagi gel za tuširanje čisti nježno, ali učinkovito pružajući koži zaštitu prirodnih obrambenih mehanizama. Blaga formula prikladna je za svakodnevno čišćenje normalne, suhe i osjetljive kože.
  2. Dodatna njega: Eucerin® pH5 losion je blago, ali učinkovito sredstvo za hidratizaciju posebno stvoreno kako bi koža nakon tuširanja bila otpornija i manje osjetljiva. Jedinstveni Eucerin® pH sustav ravnoteže sadrži citratni pufer koji obnavlja i podupire optimalnu pH vrijednost kože i dekspantenol - aktivni sastojak poznat po svojim regenerativnim svojstvima.
  3. Čistoća ruku pola je zdravlja: redovito pranje ruku najvažnija je mjera sprječavanja širenja zaraznih bolesti. Eucerin® pH5 sindet bez sapuna čisti ruke i štiti prirodne obrambene mehanizme kože. Sadržava neutralnu razinu pH na koži, dok kombinacija pH5 citratnog pufera i izrazito blagih surfaktanata štiti aktivnost enzima koji održavaju zaštitnu barijeru kože. Ipak, da bi ruke uslijed učestalog pranja ostale zdrave i njegovane, nužna je dodatna zaštita. Eucerin® pH5 blaga krema za ruke obnavlja prirodne obrambene mehanizme kože za dugotrajnu zaštitu i hidratiziranost.
  4. Čišćenje kose i vlasišta: vlasište se ne smije zanemarivati jer se mikroorganizmi zadržavaju jednako na koži i kosi. Zato je čišćenje kose jednako važan korak u minimizaciji mikroorganizama iz okoline. Kako učestalo pranje ne bi nadražilo vlasište, izaberite nježno, ali učinkovito sredstvo za čišćenje. Eucerin® DermoCapillaire pH5 blagi šampon čisti i omekšava kosu te pritom zadržava prirodni obrambeni mehanizam vlasišta.
image
PRESS
Linker
29. svibanj 2023 15:01