Terapeutski gadget

Liječnik preporučuje: ‘Postoje ozbiljni razlozi zašto bi se ženama vibratori trebali propisivati kao besplatna terapija‘

Nekoliko istraživanja i stručnjaka medicinske struke zaključili su da redovito korištenje seksualnih pomagala ima višestruke benefite na žensko zdravlje.

Korištenje vibratora uvijek se smatralo ugodnim iskustvom, za kojim se poseže zbog užitka, no nova istraživanja pokazuju da njihova upotreba ženama može pomoći u nizu zdravstvenih problema. Stručnjaci iz SAD-a otišli su toliko daleko da tvrde kako bi se zbog dobrobiti od njihova korištenja, te naprave mogle propisivati kao besplatna terapija, odnosno besplatno medicinsko pomagalo.

Medicinari kažu da korištenje vibratora tijekom masturbacije može ženi pomoći da dosegne orgazam brže, uz to, može joj pomoći da dosegne vrhunac više puta. Međutim, nisu to jedine korisne značajke koje vibrator donosi.

image

Korištenje vibratora povoljno utječe na zdravlje zdjelice.

PEXELS

U radu objavljenom za The Journal of Urology, dr. Alexandra Dubinskaya i njen tim, pišu kako su pronašli dokaze za niz pogodnosti na zdravlje žena koje su redovito koristile vibrator. Za potrebe istraživanja stručnjaci su analizirali korištenje seksualnih pomagala u medicinske svrhe.

Zamijetili su da žene koje koriste vibrator imaju poboljšano zdravlje dna zdjelice, smanjenu bol vulve kao i vidno poboljšanje u ukupnom seksualnom zdravlju. Međutim, još nije jasno koliko dugo bi žena trebala koristiti pomagalo prije nego dođe do poboljšanja u zdravlju.

Čitajte i: Koliko često perete grudnjake? Dermatologinja otkrila da većina žena jako griješi, jeste li vi među njima?

Ugodna terapija

Prijašnja istraživanja ustanovila su da žene koje doživljavaju redovite orgazme, uz smanjenje stresa imaju i bolje seksualno zdravlje. U zaključku tvrde da vibratore ne bi trebalo smatrati isključivo kao naprave za užitak, nego i kao terapeutske gadgete. Tvrde da bi specijalisti za žensko zdravlje kao i liječnici imali manje posla ako bi ženama propisivali korištenje vibratora pacijenticama.

image
PEXELS

"Uzimajući u obzir potencijalnu blagodat za zdravlje ženske zdjelice, njihova preporuka bi se trebala uvrstiti u naše tretmane poremećaja dna zdjelice", tvrdi dr. Dubinskaya. Ona nije jedina medicinarka koja ima to mišljenje, ranije je britanski liječnik dr. David Goldmeier za The Guardian objasnio kako mnoge 'seksualne igračke' mogu stimulirati područja do kojih druge naprave ne mogu doći.

"Pretpostavljam da ima žena koje nisu disfunkcionalne i koje jednostavno vole seksualne igračke, ali za one koje imaju stvarni problem, takve naprave su iznimno važne", kazao je dr. Goldmeier.

Linker
08. travanj 2024 16:11