Pripreme za ljeto

Kako odabrati pravu anticelulitnu masažu? Sve tajne stručnih tretmana otkrili nam majstori jedne posebne metode

Veliki vodič za snalaženje s anticelulitnim masažama, koje se osim rukama mogu izvoditi i različitim pomagalima, a posebna grana su i masaže drvenim elementima.

Ljeto se bliži, nikad se nismo manje kretali i više sjedili, zov plaža sve je glasniji, a mnoge žene muku muče s tako neželjenim celulitom. Danas se u svijetu kozmetike nude brojni tretmani i opcije, da se lako izgubiti u neograničenom izboru. No anticelulitna masaža i dalje je klasika od koje je možda najsigurnije krenuti.

Dvoje stručnjaka iz Beograda, supružnici Ivan i Marija Mitrović specijalizirali su se za Maderoterpaiju, odnosno masažu drvenim elementima. U svom su gradu otvorili centar za maderoterapiju Beauty Lotos. Od 2015. do danas svoju su ponudu proširi i usavršili od masaže lica, stopala, leđa do anticelulitne masaže drvenim elementima. Osim što ovom vrstom masaže rješavaju probleme svojih klijentica Ivan i Marija drže brojne edukacije i svoje znanje šire i izvan zemlje pa i brojnim profesionalcima iz svijeta kozmetike u Hrvatskoj.

image
Stručnjak bi svakoj klijentici trebao osmisliti prilagođenu kombinaciju tretmana.
UNSPLASH

Za čitateljice Gloria.hr, ovo dvoje majstora masaže otkrili su sve što trebamo znati o anticelulitnoj masaži, no naglasili su da ako želimo dugotrajne rezultate, ništa ne dolazi preko noći, ali ni bez našeg, vlastitog truda, bez obzira što nas netko drugi masira. Detaljnim odgovorima dali su upute i razotkrili neke mitove o masažama kojima je za cilj razbiti nakupine celulita.

image
Ivan i Marija Mitrović
PRIVATNI ALBUM

Kako odabrati najbolju masažu za sebe?

Pravu anticelulitnu masažu osoba odabire tek nakon odlaska kod terapeuta ili svog kozmetičara/masera. Ima dosta faktora koje treba utvrditi, kako bi terapeut znao koji tretman je najbolji za nečije tijelo i organizam. Poput senzibilitet klijenta, tip celulita, anamneza (povijest problema s celulitom, mastima, gojaznošću, limfnim sustavom, štitnjačom, cirkulacijom). Zatim terapeut radi "pinč test" kako bi odredio tip i status celulita i tek nakon toga predlaže koja masaža ili kombinacija tretmana bi bila najbolja za tu osobu.

Što se tiče Maderoterapije, ona je uvijek dobar izbor ukoliko se ide na pravo mjesto za taj tretman - jer tehnika koja se primjenjuje kod Maderoterapije, jednostavno je znatno brža od ručne masaže, dublje se prodire u kožu i mnogi pokreti Madero elementima su neizvedivi rukom, što su važni faktori u brzini postizanja rezultata.

image
U maderoterapiji koristi se preko deset različitih drvenih elemenata.
SALONLOTOS.CO.RS

Koliko dolazaka je potrebno?

Broj dolazaka na tretmane opet ovisi od tipa i dubine celulita, senzibiliteta klijenta, od metabolizma, cirkulacije, brzine protoka limfe u organizmu, ishrane i unosa vode u organizam. Nekima se rezultati vide već nakon nekoliko tretmana, dok kod nekih osoba koje su prethodno manje vodile računa ili zbog npr. nekog hormonskog problema nisu mogle da utjecati, potrebno je dvije do tri serije tretmana. Jedna serija je okvirno 10-12 tretmana između dva menstrualna ciklusa.

image
Maderoterapija koristi drvene elemente u masaži.
VEDRAN METELKO

Broj dolazaka ne ovisi isključivo o tretmanu već i o stanju osobe prije odluke da krene na njih, a i o odgovornosti klijenta prema svom tijelu kad serija tretmana počne. Maderoterapija će nakon prvog tretmana pokazati vidljiv rezultat i razliku na tijelu, a već nakon sedam do osam tretmana dati osjetne rezultate, jer je otprilike toliko tretmana potrebno da se počisti površinski celulit i već tada vidi zategnutija koža bez ili sa znatno manje narančine kore na površini. Dalji broj tretmana za potpun efekt ovisi najviše o prehrani i unosu vode i odluci svake osobe da se posveti zdravlju i ljepoti svog tijela.

Čitajte i: Znate li što je biohakiranje prehrane? Trend koji nam treba da izvučemo najbolje iz organizma

Čitajte i: Fjaka nije tlaka: Osnažite imunitet i poboljšajte život jednostavnim trikom - drijemanjem preko dana

Koje su opasnosti od nestručnih masera?

Iznimno loše kod nestručnih osoba je to što ne poznaju anatomiju i fiziologiju tijela. Također najčešće neće uzeti u obzir opće zdravstveno stanje klijenta i što se može raditi, a što ne treba raditi. Najčešće posljedice su modrice, podljevi, oštećenje vezivnog tkiva, povređivanje limfnih čvorova koji se jako teško oporavljaju, izazivanje pucanja kapilara, kao i pritisak na već proširene vene. Također, osobe koje ne znaju raditi masažu popriznatim principima i postulatima, neće napraviti tretman u cijelosti - pa tako se često događa da osoba ima kasnije i više celulita, nego što je imala prije odlaska na masažu. Jednostavno te osobe ne znaju prepoznati neko stanje, što treba i kako raditi u datom trenutku i što to stanje izazvati.

image
Maderoterapija je terapija drvetom, a među ostalim, učinkovita je i u borbi protiv celulita.
SALONLOTOS.CO.RS

Zato je najbolje uvijek otići na probni tretman pa tek nakon toga vidjeti ima li taj tretman smisla i izvodi li ga stručnjak sa znanjem ili nestručna osoba koja to samo radi popularnosti tretmana i novca.

Kako mi možemo poboljšati učinke masaže?

Za vodu smo već istaknuli koliko je važna, jer svaka se stanica nakon masaže prazni i traži nazad tekućinu. Proces je vrlo jednostavan - iz organizma izbacujemo celulit, masti, toksine - na njihovo mjesto dovodimo vodu. Naravno, pijenjem vode, a ne slatkih, gaziranih i alkoholnih pića.

image
Učinkovitost svake anticelulitne masaže ovisi i o angažmanu klijenta između tretmana.
VEDRAN METELKO

Kreme mogu biti od pomoći, opet, ovisno od efikasnosti i ispitanosti te kreme - to je nešto gdje marketing često zbunjuje kupce. Najbolje je potražiti prirodan proizvod i to najčešće od malih ili kućnih proizvođača. Oni su nekako iskreniji u plasiranju svojih proizvoda i nemaju puno prostora da rade proizvod koji ne valja.

Kada ne možemo ići na anticelulitnu masažu?

Svakako da postoje kontraindikacije za Maderoterapiju i to su uglavnom neke od sljedećih: proširene vene, lokalni tumori, oštećenja ili oboljenja kože, tromb, drugo stanje i dojilje, kao i još nekoliko mjera opreza koje terapeut prepoznaje nakon dolaska klijenta na tretman. Za svaku kontraindikaciju postoje opravdani razlozi i mjere opreza zašto u tom trenutku ne treba raditi tretman. To svakako treba znati svaki maser i kozmetičar, na našim edukacijama se tome posvetimo.

image
Broj dolazaka ovisi ne samo o tretmanu, nego i o disciplini klijneta.
UNSPLASH

Alergija na drvo ne postoji, ali ulja mogu biti problem - zato je važno imati više tipova prirodnih anticelulitnig ulja u salonu, jer nikad ne znamo kakvu alergiju naši klijenti mogu imati. Također, ljudi s kožnim stanjima, bilo da su aktuni ili kronični trebaju s terapeutom komunicirati o tome kako bi donijeli pravu odluku kada i kako pristupiti masaži.

Je li istina ili mit da se na početku stanje s celulitom pogorša pa onda krene na bolje?

NIje mit, kada je u pitanju duboki celulit. Jednostavno, kada se tretira duboki celulit, onda on u većini slučajeva izlazi na površinu, jer ga dubinskim djelovanjem Maderoterapije "istjerujemo" van i na površinu kože pa ga tek onda čistimo sa površine i guramo ka mjestima izbacivanja. Stvar je u tome da su suvremen život, suvremena, industrijska i nepravilna ishrana, kao i nepravilna aktivnost doveli do toga da gotovo svaka osoba ima određenu količinu celulita zarobljenu negdje u dubini tijela. Često se događa da klijentica na pola serije pomisli kako joj se još više pojavljuje od masaže. Ali to zapravo i nije tako loše - to je dobar znak da smo izbili celulit na površinu i tad znamo da nam ostaje samo da ga "istružemo" i izbacimo iz organizma.

Linker
22. travanj 2024 14:42