Matej Dokić
SONIC PILL

Domaći proizvod: Revolucionarne pilule lijek su protiv stresa, glavobolje i nesanice, a koriste se uz mobitel

Glazbena producentica Petra Crnetić i pravnica Lara Ljubičić osmislile su lijek protiv nesanice, glavobolje i stresa te za jačanje koncentracije i libida, za čije korištenje su potrebni mobitel, internetska veza i slušalice.

Zvučne frekvencije na pozitivan i neinvazivan način, bez nuspojava ili kontraindikacija, utječu na čovjekovo raspoloženje i psihofizičko stanje - kaže Petra Crnetić (42), glazbena producentica koja je svoju dugogodišnju fascinaciju zvukom pretvorila u revolucionaran proizvod - Sonic Pill. Doista izgledaju kao pilule, no nisu ispunjene farmakološkim sadržajem, nego se u njima nalaze kodovi za preuzimanje zvučnih terapija, a za korištenje su potrebni kompjutor ili pametni mobitel, internetska veza i - slušalice.

Petra Crnetic i Lara Ljubicic 
Sonic Pill proizvod 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 251119
Matej Dokić

Korisnik pomoću koda pristupa sadržaju na njihovoj internetskoj stranici, a nakon što pokrene program, prepušta se posebno dizajniranim zvučnim frekvencijama. Sonic Pill, objašnjava Petra, postoji u sedam varijanti, odnosno sedam zvučnih terapija koje kroz 10-15 minuta mogu ublažiti stanje stresa, opustiti, poboljšati koncentraciju, ojačati libido ili ukloniti glavobolju. Petra Crnetić, koja je godinu i pol provela na školovanju kod pionira zvukoterapije Jonathana Goldmana proučavajući njegovu metodu Healing Sounds, došla je do spoznaja da frekvencije mijenjaju stanja svijesti - te da postoje već izmjerene vrijednosti, koje su se u praksi pokazale jako pogodnima za određene regije tijela i stanja uma. Širokog su spektra i na svakoga djeluju blagotvorno, a Petra ih stalno proučava i izrađuje njihove nove kombinacije.

Lara Ljubicic i Petra Crnetic 
Sonic Pill proizvod 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 251119
Matej Dokić

- U današnje vrijeme pametnih telefona, automobila, pa čak i kuća, činilo mi se da je ideja poput moje potrebna. Sonic Pill na neki je način pametno upravljanje vlastitim tijelom jer u kratko vrijeme mijenja postojeće stanje u ono koje vam je potrebno. Ovu metodu stvarala sam dvije godine i kroz radionice je testirala na stotinama ljudi, ali i na bezbroj individualnih dijagnostika i terapija. Frekvencije stavljene u Sonic Pill programe pokazale su se najučinkovitijima, a proveli smo i EEG testiranja koja su pokazala kako se stanja mozga mijenjaju tijekom slušanja programa - nastavlja Petra Crnetić, kojoj se u poslovnom pothvatu pridružila odvjetnica Lara Ljubičić (31).

Petra Crnetic i Lara Ljubicic 
Sonic Pill proizvod 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 251119
Matej Dokić

- Naš proizvod prepoznali su i na iEna2019, međunarodnom sajmu ideja, inovacija i novih proizvoda koji se nedavno održao u Nürnbergu. Ondje smo, naime, za svoj projekt dobile priznanje i medalju - otkriva Lara Ljubičić, koja je sudjelovala u kreativnom razvoju proizvoda i zaslužna je za intelektualnu zaštitu cijele metode. Osnovna ideja ovog projekta je, napominje, da se Petrine zvučne terapije kroz digitalni i cjenovno dostupan proizvod (od 45 do 180 kn za 20 terapija) približe širem broju korisnika te na taj način omoguće otklanjanje najčešćih tegoba današnjice koje negativno utječu na kvalitetu života, vodeći pritom brigu o ekološkoj održivosti i principima pravedne trgovine. Sonic Pill može se naručiti online preko internet stranice www.sonicpills.eu, a uskoro će se moći kupiti u ljekarnama i drogerijama upakirane u etuije, crne kutijice ili starinske bočice.

Linker
11. travanj 2024 16:17