Isprobajte sami

Divlje i ukroćene istovremeno: Novi trend su obrve stilizirane sapunom, ni jedna dlačica neće stršati

Donosimo vodič korak po korak kako postići savršeno stilizirane obrve uz pomoć ni više ni manje nego - sapuna.

Iako su se moda i trendovi koji su obilježili devedesete godine vratile na velika vrata, jedna ludost iz svijeta ljepote, srećom, nije zaživjela - riječ je o ultratankim obrvama. Ove 2022. još uvijek su u tendu bujne, zdrave i postojeće obrve.

Stiliziranju obrva posljednjih se godina pristupa s velikim zanimanjem, gotovo svakoj ženi poznate su tehnike za uređivanje obrva kod kuće - olovke, gelovi, upoznate su i s polutrajnim metodama iz kozmetičkih salona, no sada se pojavio još jedan trend - The Soap Brow - odnosno "sapunaste" obrve.

image

Obrve i sapun

UNSPLASH

Donosimo vodič korak po korak kako postići savršeno stilizirane obrve uz pomoć ni više ni manje nego - sapuna.

Isprobajte ga sami

Naziv ovog trenda je i više nego prikladan. Iako je ovaj trend već neko vrijeme prisutan ‘na rubovima‘, mladež koja detaljno prati trendove na TikToku gurnula ga je u središte pozornosti.

Ideja je da glicerinski sapun namočite - ili vodom ili sprejem za lice - zatim s četkicom za češljanje obrva taj sapun nanesete na dlačice i tako ih stilizirate. Dakle, potrebni su vam materijali koje uglavnom imamo kod kuće.

Čitajte i: Kako je vizažistica hit serije postavila novi pokret u svijetu šminkanja i što možemo očekivati u novoj sezoni

Iako se čini prilično jednostavno, kao i u svakom novom beauty trendu, potrebno je isprobati na svoju ruku (i lice) kako to zapravo funkcionira.

Korak po korak

  • Poprskajte sapun vodom ili vodicom za lice.
  • Uzmite četkicu za stiliziranje obrva i protrljajte ju po površini sapuna.
  • ‘Začešljajte‘ dlačice na obrvama prema gore ili u nekom drugom smjeru koji vama odgovara.
  • Ovisno o vašim prirodnim obrvama dodatno možete prstima ukrotiti neposlušne dlačice, ili pak, olovkom nacrtati dodatne dlačice ako je to potrebno.

Neki od stilista i make-up stručnjaka preporučuju da je bolje koristiti duže zamahe četkicom prema gore. Rezultat je divlji, a zgodno je što se ovom metodom čak i najgušće obrve mogu ukrotiti i dobiti uredan izgled raščupanih obrva. Obrve koje začešljate prema gore mogu biti guste i pune, a istovremeno pitome.

Linker
17. travanj 2024 19:57