SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA LADY GAGA
Nježni i efikasni

Tako to radi Lady Gaga: Izdvajamo čistače za lice koji šminku skidaju u sekundi

Pravilno čišćenje lica, osobito u večernjoj rutini je prvi korak do blistave kože.

Pravilno čišćenje lica, osobito u večernjoj rutini je prvi korak do blistave kože.

Ako ste pratili nastup Lady Gage na dodjeli Oscara, primijetili ste njezino čisto i blistavo lice i možda pomislili - kako je moguće da ovako izgleda kada je prije samo nekoliko trenutaka nosila full make-up koji nije bio baš suptilan? Lady Gaga se u Versace haljini fotografirala s crvenim ružem na usnama i jakim smokey eyes lookom na očima, a kasnije je nastupila u trapericama i bez šminke na licu.

image

Nastup Lady Gage bez šminke

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Glazbenica je za make-up koristila proizvode svog brenda Haus Labs, a kada je skidanje šminke u pitanju, otkriva da je vjerna nekim preparatima već godinama - a između ostalog, redovito koristi i arganovo ulje koje je i u ovom slučaju poslužilo za otapanje teške šminke. Arganovo ulje djeluje protuupalno na kožu, njeguje je prilikom otklanjanja šminke, a ne ostavlja masni trag tako da je idealno za ovakve situacije. Inače, skidanje make-upa, pa i onog vodootpornog, ne prolazi bez dobrog čistača. Oni na bazi ulja najbolje će odraditi posao, a najčešće se koriste uz drugi, nježniji čistač poput gela ili mlijeka. Double cleanse je najbolja opcija ako želite temeljito očistiti lice od ostataka šminke i prljavštine s lica - uljni čistači će ukloniti i ostatke SPF kreme te će očistiti pore pa su sjajan izbor za kožu s proširenim porama, a nakon njega, sve ostatke će nježno i bez isušivanja ukloniti gel ili pjenica.

image

Lady gaga na dodjeli Oscara

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Na tržištu se nalazi široki izbor čistača koji su prilagođeni svim stanjima i tipovima kože - neki od njih obogaćeni su korisnim sastojcima poput probiotičkih kultura koje ujedno štite i njeguju zaštitnu barijeru, dok neki sadrže hijaluronsku kiselinu koja djeluje na hidrataciju lica ili pak dozu salicilne kiseline s kojom će najbolje odgovarati masnoj i problematičnoj koži koja je sklona aknama. Izdvojili smo proizvod kojim Lady Gaga uklanja teški make-up s očiju, a izdvajamo i još neke favorite kojima ujutro i navečer čistimo lice.

image

Gel za čišćenje sa zobenim uljem The Inkey List (13,60 eura)/
hidratantni gel za normalnu kožu L‘Adria (17,12 eura)/
gel sa 2% salicilne kiseline Skintegra (18 eura)/
ulje s mješavinom botaničkih ulja Kiehl‘s (34 eura)/
gel za čišćenje na bazi grčkog jogurta Korres; Fabuspot (28,54 eura)/
uljni čistač s arganovim uljemi ekstraktom šafranike TonyMoly Floria; Fabuspot/
maslac za čišćenje s antioksidanskima Drunk Elephant (35 eura)/
ulje za čišćenje koje čuva vlažnost kože Origins; Fabuspot/
dvofazni odstranjivač šminke na očima Lancome (39,79 eura)

promo
Linker
28. travanj 2024 11:12