NEJA MARKICEVIC CROPIX
pred ogledalom

Tajna ljepote Tene Jeić Gajski: "Lice ne umivam, ali to nije moj jedini beauty trik"

Glumica zagrebačkog kazališta Trešnja, na čijoj je pozornici najsretnija kao Snjeguljica i Pipi Duga Čarapa, već je 20 godina vjerna istoj kozmetici i istom salonu ljepote, nesklona je eksperimentima s izgledom, a tijelo njeguje vježbanjem, meditacijama i životnom disciplinom.

Glumica zagrebačkog kazališta Trešnja, na čijoj je pozornici najsretnija kao Snjeguljica i Pipi Duga Čarapa, već je 20 godina vjerna istoj kozmetici i istom salonu ljepote, nesklona je eksperimentima s izgledom, a tijelo njeguje vježbanjem, meditacijama i životnom disciplinom.

Zagrebačka glumica Tena Jeić Gajski (44) već godinama uveseljava djecu i roditelje u predstavama svog matičnog kazališta Trešnja, pogotovo kad ulazi u omiljene joj likove Pipi Duge Čarape i Snjeguljice. Iako je počela studirati pravo, sreću je kasnije pronašla na kazališnim daskama, no njezina prva velika ljubav bilo je - i još je - plivanje, zahvaljujući kojem i danas ima manekensku figuru i vretenasto tijelo.

Zdrava i lijepa koža

Uvijek na isti način njegujem kožu lica: ujutro nanosim u debelom sloju Bioaktivnu kremu, a posebno njegujem područje oko očiju. Nakon što se krema upije, stavljam toplu masku od mekinja, držim je pet minuta i skinem toplim ručnikom. Navečer lice čistim mlijekom i tonikom, nakon čega nanesem istu kremu, a iste preparate koristim već dvadeset godina. To su proizvodi Žana kozmetike, a u istoimeni salon, koji već desetljećima vode žene iz iste obitelji, odlazim na čišćenje te masažu lica. Minimalno jednom godišnje, a po potrebi i češće. Imam kvalitetnu kožu, s kojom nikad nisam imala problema, i stoga je nikad nisam imala potrebu prekrivati puderom. Sva sreća da je tako, jer najviše mi se sviđa kad žena ima zdravu, lijepu i prirodnu kožu.

image

Tena Jeić Gajski

NEJA MARKICEVIC CROPIX

Njega uma i tijela

Tijelo njegujem vježbanjem, ponajviše plivanjem, jer je to moja konstanta od djetinjstva. Volim i hodati, trčati i biti na zraku. Svako jutro kod kuće napravim nekoliko vježbi jer mi to podiže energiju, često idem u Pokret naprijed na fizikalnu terapiju po Feldenkraisovoj metodi, a redovito odlazim i na masaže tijela. A kožu tijela njegujem isključivo proizvodima La Roche Posay. Dan započinjem i završavam meditacijom. Završila sam tečaj transcendentalne meditacije, koja mi najviše odgovara i prakticiram je posljednjih osam godina. Uz to ujutro pijem mnogo tople vode. Volim disciplinu.

Volim druženja za stolom

Hranim se zdravo, svaki dan odlazim na tržnicu i kuham: jedem sve što mi odgovara, a to ne uključuje mlijeko i gluten. Zato volim mnogo voća i povrća, ali i čokoladu. Trudim se da mi zadnji obrok ne bude nakon 19 sati, što mi ne uspijeva uvijek jer jako volim druženja za stolom. Obožavam ajurvedsku kuhinju, ali ta jela ne znam pripravljati sama. Već tri godine ne pijem kavu, osjećam se odmornije i bolje spavam.

Vječno poluduga kosa

Nisam sklona promjenama frizura pa mi je kosa uglavnom poluduga, jer s tom dužinom mogu što želim - vezati je i stilizirati na različite načine. Zasad nemam mnogo sijedih, pa boju osvježavam samo preljevima, a njegujem je maskama i uljima Philip B. Od šampona mi najviše odgovara revitalizirajući Wake up! japanskog brenda Uka.

image

Tena Jeić Gajski

NEJA MARKICEVIC CROPIX

Boje na licu i noktima

Obožavam kad su mi nokti dugi, uredni, lijepo nalakirani... i rado eksperimentiram s bojama pa ih stalno mijenjam. Nokte na rukama uređujem sama, no zato na pedikuru već godinama odlazim u salon Ivane Stanković. Priznajem, ona to radi puno bolje od mene. A od svih make up trendova najviše mi se sviđa onaj najjednostavniji - smokey eyes i malo rumenila, ili pak linija tušem na kapcima. Jako se volim šminkati i činim to s veseljem svaki dan, a u mojoj kozmetičkoj torbici uvijek su MAC rumenilo, MAC ruž, IT maskara, Guerlain Mad Eyes Precise liner i Bobbi Brown Espresso Ink Gel eyeliner.

Bolje cvijeće nego parfem

Mirisi su mi važni u životu i koristim uglavnom niche parfeme, a trenutačno su to Jo Malone Oud & Bergamot, Ormonde Jayne Montabaco i Baccarat Rouge 540 Francisa Kurkdjiana. Nisam sretna kad parfeme dobivam na dar, kao što mi ih je teško nekome darovati - jer je teško pogoditi nečiji ukus. Radije kupujem cvijeće.

Linker
26. travanj 2024 04:33