beauty talk

Tajna ljepote Jelene Glišić: Otkrila nam je trik s rumenilom zbog kojeg izgleda tako svježe

Poznata voditeljica svoj mladenački izgled duguje genima, ali i redovitim beauty ritualima. U razgovoru nam je otkrila zašto ujutro uskače pod hladan tuš te najbolji make-up savjet koji joj je prije 17 godina otkrio jedan vizažist.

Televizijska voditeljica i bivša Miss Hrvatske Jelena Glišić može se pohvaliti gotovo pa savršenim tenom koji se primijeti i na televiziji, ali i kada je slučajno sretnete na ulici. Iako genetika u kvaliteti kože itekako igra ulogu, važno je i kako se o njoj brinemo. Jelena "u rukavu" ima nekoliko provjerenih trikova kojih se drži na dnevnoj bazi i rado ih je podijelila s nama, a otkrila nam je i druge male beauty rituale.

Bez kojeg make-up proizvoda ne izlaziš iz kuće, a kojeg bi se mogla u potpunosti odreći?

Nigdje ne idem bez korektora i maskare. Oni su moji holy grail proizvodi i koristim ih svakodnevno. Posebno obožavam La Prairie korektor koji mi pruža divan sjaj ispod očiju i prekriva sve što treba. S druge strane, odmah bih se mogla odreći pudera u prahu. Ne volim osjećaj koji mi ostavlja na licu jer je moja koža dosta suha, a takav tip pudera naglasi svaku poru i boru. Nosim ga samo za potrebe posla.

Kako izgleda tvoja jutarnja i večernja beauty rutina?

Obje rutine su vrlo slične, samo što u večernjim satima nanosim drugu kremu. Korak kojeg ne preskačem je temeljito čišćenje gelom za umivanje, nakon toga slijedi tonik (vrlo je važan!), hidratacijski serum i hidratantna krema. U večernjoj rutini nakon seruma stavljam noćnu kremu i to je to! Moja rutina je prilično jednostavna, ali meni odgovara.

image

Jelena Glišić

PRIVATNI ALBUM

Tuširaš li se kada hladnom vodom?

Naravno! Ako sam ujutro jako umorna i natečena, skočim pod hladan tuš koji me nevjerojatno brzo razbudi i povoljno djeluje na podočnjake. Ništa bolje i brže ne potakne cirkulaciju kao to. I umivanje uvijek provodim hladnom vodom, nikad mlakom ili toplom. Ako želite zategnuto lice, hladna voda je je must!

Jesi li pobornica prirodne kozmetike?

Povremeno volim odmoriti lice od krema koje inače koristim pa posežem za nešto prirodnijim alternativama, tako da se na mojim policama može naći svega i svačega. Kod kupnje proizvoda obavezno gledam sastav i pazim da na lice ne stavljam ništa što sadrži štetne sastojke poput mineralnih ulja, silikona, parafina i parabena.

Koristiš li anti-age proizvode i tretmane?

Oooo da, moram, ali ništa ekstremno, već samo one laganije poput hijaluronske kiseline i slično. Retinol je poznat anti-age sastojak, ali mislim da mi još nije potreban jer sam zadovoljna stanjem svoje kože. No, kako se bližim četrdesetoj, mislim da ću polagano uvoditi primjerice bakuchiol - nježniju alternativu retinolu. Umjesto teških anti-age krema, draži su mi tretmani lica koje se trudim redovito provoditi, a najviše volim Hydrafacial i Dermapen.

Najbolji beauty savjet koji si ikad dobila?

Davno mi je, još prije 17 godina, jedan vizažist otkrio zanimljivost u vezi mojih očiju i kako ih mogu najbolje istaknuti. Rekao mi je da moj oblik očiju jako dobro podnosi blendanje sjenila ispod donjeg kapka i to naširoko. U početku mi se to činilo malo čudnim, ali pokazalo se da je bio u pravu. Takav look mnoge žene ne mogu isfurati, ali ja sam eto te sreće da mogu. Dobro sam zapamtila taj savjet i od onda ga prenosim svima koji me šminkaju.

Omiljeni način korištenja tekućeg pudera - rukama, kistom ili spužvicom?

Samo rukama jer imam osjećaj da sam tako najpreciznija. Spužvicu koristim samo za blendanje korektora ispod očiju, ali i njega najčešće nanosim prstima.

Imaš li neki make-up trik?

Imam! Mnogi od nas rumenilo stavljaju na same jagodice lica, no cijeli ten će bolje izgledati ako ga stavimo malo iznad jagodica. Tako se postiže svježina i lifting efekt. Isprobajte ga!

Što misliš o povratničkom trendu tankih obrva?

Ako netko to voli, super, neka nosi. Meni najbolje stoje nešto deblje, bogatije obrve i nikada ih ne bi počupala do tanke crte. Eventualne praznine popunjavam sjenilom za obrve ili popularnim tretmanima za popunjavanje.

Što je najgore što si napravila svojoj koži?

Izgorjela na suncu! Nije bilo jako i nije toliko boljelo, no to si više nikada neću dopustiti. Od tada su mi kreme sa SPF faktorom obavezne, najviše tijekom ljeta.

Koje mirisne note voliš u parfemima?

Zimi obožavam malo jače parfeme s orijentalnim notama, dok ljeti najčešće nosim što svježije mirise. Najdraži su mi niche parfemi Initio i njih nosim svakodnevno.

I za kraj, tuš ili smokey-eye?

Definitivno smokey-eye jer ljepše izgleda na mojim očima nego eyeliner!

Linker
20. travanj 2024 00:38