Ljepota

Svjetski uspjeh hrvatskog doktora: Poznati estetski kirurg osvojio je priznanja na kojima mu mnogi mogu pozavidjeti

Za njega ionako uspješnu godinu, estetski kirurg doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić završio je s dva velika priznanja - u Dubaiju je nagrađen za poslovne rezultate svojih poliklinika, a u Oxfordu za postignuća u medicinskim znanostima i praksi.

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih “doktora za ljepotu”, doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, inovator je u estetskoj medicini, a njegovi prsti i znanje poboljšavaju izgled pacijentica i pacijenata ne samo u njegovu Centru za estetsku kirurgiju u Zagrebu i u Opatiji, nego i u Dubaiju. U tom internacionalnom odredištu, jednom od najuzbudljivijih gradova današnjice, nedavno je primio prestižnu nagradu ESQR-a (European Society for Quality Research), koji prepoznaje i ističe izvanredne poslovne rezultate, najbolju praksu, svijest o kvaliteti i postignuća tvrtki na regionalnim i globalnim tržištima.

- Već 2017. ESQR nam je dodijelio nagradu za izvrsnu reputaciju, sigurnost i učinkovitost medicinskih tretmana, iznimno profesionalno medicinsko osoblje te kvalitetu usluga koje poštuju najviše europske standarde. Zaista sam ponosan, jer velika je stvar biti izabran među 45 probranih kompanija, klinika, bolnica, javnih administracija i organizacija iz 38 zemalja Europe, Azije, Amerike, Afrike i Australije - kaže doc. dr. sc. Žgaljardić, koji je u prosincu primio još jedno veliko priznanje.

Naime, Europe Business Assembly (EBA), sa sjedištem u Oxfordu, dodijelio mu je nagradu Socrates za dostignuća u medicinskim znanostima i praksi, a nominirala ga je EMA (Europska udruga liječnika).

image

doc.dr.med. Zoran Žgaljardić

VEDRAN PETEH/CROPIX

- Kada vam takva organizacija dodijeli nagradu za postignuća u onome čemu ste posvetili cijeli život, tada zaista osjećate iznimnu ponos i čast. Zadovoljni klijenti su osnova svega, ali nagrada za dostignuća u struci su zaista poruka da odlično radite svoj posao i to mi daje vjetar u leđa za daljnje napretke i inovacije - govori kirurg koji je nagrađivan i za svoju inovativnu metodu FACEàŽ.

- Kod te tehnike kombiniram radiofrekventni microneedling, specifičnu vrstu pilinga i posebnu formulu koja se nakon toga nanosi na kožu. Ideja je bila pružiti ljudima tretman koji ne zahtijeva oporavak, a daje impresivne rezultate - što zvuči gotovo nemoguće, ali ovdje potrebe za oporavkom doista nema. Crvenilo traje nekoliko sati i osoba se sutradan može vratiti svakodnevnim aktivnostima - govori doc. dr. sc. Žgaljardić, u čijim je poliklinikama FACEàŽ najpopularniji tretman s područja anti-ageinga. Po traženosti slijede nezamjenjiva gornja i donja blefaroplastika te zatezanje lica i vrata, koje često radi minimalno invazivno, kao laserski lifting, odnosno endolift.

Iako je estetska medicina iznimno napredna, Zoran Žgaljardić ipak savjetuje svima da se posvete prevenciji, kako bi se u što kasnijoj dobi pojavili znakovi starenja - bilo na najosjetljivijim dijelovima lica, oko očiju, bilo na čeljusti, gdje nas odaje opuštena koža.

- Svakome tko se brine o izgledu i želi odgoditi znakove starenja - kaže - preporučio bih kao prvi korak tehnološko tretiranje kože koje dovodi do stvaranja vlastitog kolagena.

U tretiranju znakova starenja često se poseže za dermalnim filerima. No, mnogi se boje da bi im apliciranje filera previše povećalo volumen lica.

- Ako ćemo biti iskreni, njihov je strah potpuno opravdan, posebno jer smo sve češće svjedoci takvih rezultata. Nažalost, oni nastaju zbog loše postavljene indikacije; višak kože ne može se kompenzirati dodavanjem volumena hijalurona. Ali u stručnim su rukama fileri izvrsno oružje protiv starenja i mogu dati potpuno prirodan izgled kada se dodaju u ispravnoj količini na ispravno mjesto - tumači doc. Žgaljardić, koji nerado komentira zahvate na licima poznatih (i nepoznatih) žena, poput Sandre Bullock, Jennifer Lopez, Jennifer Aniston ili Halle Berry, ali kaže da za njihov anti-ageing zasigurno nije zaslužno samo maslinovo ulje.


Čitajte i:

Dr. Ivonne Žgaljardić: ‘Klijent i estetski kirurg na zajedničkom su putovanju i svatko ima svoje zadatke‘

Estetska kirurginja Ivonne Žgaljardić otkriva što je sve radila na sebi: ‘Tri puta sam bila na estetskom zahvatu‘

Vodeći estetski kirurzi: ‘Dugoročne konture lica moguće je postići samo invazivnim estetskim zahvatima‘

Linker
18. travanj 2024 10:01