Povratak trenda

Svi su ludi za šiškama Due Lipe, a proslavila ih je ikona 90-ih

Posljednjih godina modni i beauty trendovi crpe inspiraciju iz 90-ih. Vidjeli smo povratak traper hlača niskog struka, velikih kopči za kosu i tankih obrva, a na red su sada došle i "skinny" šiške.

Kada se pjevačica Dua Lipa pojavila na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu, svima je jedan detalj zapeo za oko. Osim novog dečka, francuskog redatelja Romaina Garvasa, Dua je privukla pažnju svojim novim šiškama koje neodoljivo podsjećaju na šiške kakve su nosile zvijezde 90-ih.

image
AFP

Trend tankih šiški zapravo vuče inspiraciju od prepoznatljive frizure Pamele Anderson. Budući da je zvijezda "Baywatcha" nedavno stekla popularnost među mlađim generacijama zahvaljujući dokumentarcu "Pamela: A Love Story", društvene mreže poput TikToka pune su djevojaka koje pokušavaju rekreirati njezinu kultnu frizuru.

image
TIMOTHY A. CLARY AFP
image
PROFIMEDIA

Na slične šiške odlučila se Dua Lipa, a cijelom večernjem looku dale su pomalo rokerski štih. Mekane i opuštene, njezine šiške padale su preko očiju i poput lepeze se širile preko njezina čela i krasile joj jagodice.

Kada se ovakve šiške pravilno ošišaju, mogu laskati svakom obliku lica i pogodne su za svaku teksturu kose. Jednostavan su način da elegantno uokvirite svoje lice, bilo kada vam je kosa raspuštena ili podignuta.

image
AFP

Iako su ove šiške popularne s dobrim razlogom, morate odvagnuti hoće li vam pristajati u cijelosti. Prije nego što se odlučite, razmislite hoće li šiške odgovarati vašem životnom stilu. Naime, neki ljudi ne vole osjećaj kose na licu, a nekima je teško održavati ovakvu frizuru budući da zahtjeva češće odlaske u frizerski salon. Tu je i dodatno održavanje kao što je češće pranje (šiške imaju tendenciju zamastiti se jer upijaju ulje, znoj, šminku i SPF s vašeg lica) i svakodnevno stiliziranje. Međutim, ako za svoje šiške možete izdvojiti 10 minuta, trud će se itekako isplatiti.

Linker
10. travanj 2024 23:20