launchmetrics.com/spotlight
ZA ČAROBAN POGLED

Sve tajne savršenih obrva: Od trajnih rješenja do njege i make-upa

Najnovija beauty tehnologija omogućuje da virtualnim putem otkrijemo koji oblik, debljina i boja najbolje pristaje konturama našeg lica.

Najnovija beauty tehnologija omogućuje da virtualnim putem otkrijemo koji oblik, debljina i boja najbolje pristaje konturama našeg lica.

Mini uređaj kojim si u tren oka možete isprintati željeni izgled obrva - da, i to postoji. Novi adut kozmetičkog konglomerata L‘Oréal, osmišljen u suradnji s kompanijom Prinker koja je u svijetu poznata po "printanim" privremenim tetovažama, još nije dostupan na tržištu, no navodno će ga lansirati ove godine. Nazvali su ga čarolijom za obrve - Brow Magic - jer u skladu sa željama korisnika kreira personalizirani izgled. Opremljen je posebnom aplikacijom za skeniranje lica koja ujedno "preporučuje" najprikladniji način stiliziranja. Možete odabrati željeni oblik, debljinu i boju obrva te provjeriti pomoću proširene stvarnosti kako bi one izgledale na vašem licu. Ako je to - to, najprije svoje obrve zagladite prajmerom, odnosno bazom za šminkanje, pa isprintate make-up u visokoj rezoluciji.

image

Brow Magic ‘printer’ za obrve očekuje se na tržištu ove godine L’ORÉAL

Morphe

Dok zasad o tome možemo samo maštati, na raspolaganju su nam brojni drugi načini dotjerivanja obrva. Želite li trajnije rješenje, među najpopularnijim tretmanima je brow lift, poznat i kao lifting ili laminacija obrva. Fino ističe prirodno guste obrve, a slabim i tankim obrvama daje puniji izgled. To je svojevrsna "trajna" koja podiže dlačice te omogućuje njihovo začešljavanje u željenom smjeru. Laminacija se može provoditi s bojenjem obrva ili bez bojenja, a dlačice zadržavaju efekt liftinga šezdesetak dana.

image

Set s 5 šablona za obrve 35 € (263,70 kn) ANASTASIA BEVERLY HILLS

Popularan je i tretman zvan ombre ili puder obrve, kojim se također može postići prirodniji dojam. To je polutrajni make-up (efekt može potrajati više od godinu dana) koji se nanosi tehnikom "sjenčanja" sličnom tetoviranju, a podjednako je pogodan za manje korekcije ili pak izrazitije naglašavanje obrva. Premda se ova tehnika pigmentiranja kože doima praktičnom, treba uzeti u obzir da rezultat možda neće izgledati savršeno kao na retuširanim fotografijama na društvenim mrežama. Naime, u međudjelovanju s prirodnim masnoćama i kiselosti (pH) kože, polutrajni make-up može postati sivkast ili crvenkast. Općenito se rezultati trebaju povremeno korigirati da bi se održali.

image

Microblading olovka za fino iscrtavanje 24,29 € (183,01 kn) DIEGO DALLA PALMA/ Thick & Wow maskara za obrve 4,10 € (30,89 kn) ESSENCE/ Brow Power Lift highlighter 28,54 € (215,03 kn) IT COSMETICS/ Great Brows paleta za obrve 42,34 € (319,01 kn) MAC

U skladu s rastućim trendom prirodnosti, mnoge žene pak ne žele dugotrajniji make-up na obrvama nego mekše varijante. Traži se "savršeno nesavršen" izgled - pomno se njeguju vlastite, prirodne dlačice i nastoji se slijediti njihova linija rasta te se dotjeruju laganim začešljavanjem prema gore, uz stiliziranje gelovima i maskarama.

Obrvama koje su prirodno rijetke ili oslabljene uslijed prekomjernog čupanja ili zdravstvenih tegoba godit će hranjivi tretmani na bazi ulja i drugih biljnih esencija koji osnažuju dlačice i potiču njihov rast. Takve proizvode najpraktičnije je nanijeti uvečer - to više što se koža noću obnavlja intenzivnije nego danju pa se i obrve regeneriraju.

image

Eyelash Booster serum za jačanje trepavica i obrva s hijaluronskom kiselinom i biotinom 155 € (1167,84 kn) MBR/ MultiPeptide serum za gušće obrve i trepavice, s ekstraktima kamelije i djeteline 15,49 € (116,71 kn) THE ORDINARY/ Rehab hranjiva maska za obrve sa shea i kakaovim maslacem 7,99 € (60,20 kn) REVOLUTION

Linker
27. travanj 2024 20:04