PRESS
MIRISNI FAVORITI

Sve miriše na cvijeće pa zašto ne biste i vi? Ovo su novi mirisi cvjetnih nota

Fenomen "supercvjetanja", koji nastaje kad pustinja naglo oživi i zašareni se nakon kiše, inspirirao je kreatore ovosezonskih parfema - među kojima je hit cvjetna bomba što je obožava Emily Ratajkowski.

Fenomen "supercvjetanja", koji nastaje kad pustinja naglo oživi i zašareni se nakon kiše, inspirirao je kreatore ovosezonskih parfema - među kojima je hit cvjetna bomba što je obožava Emily Ratajkowski.

Pariška kuća Guerlain svoju je kultnu parfemsku kolekciju Aqua Allegoria posvećenu prirodi proširila novim izdanjem Florabloom, nazvanim po fenomenu "supercvjetanja" što nastaje kada pustinja naglo oživi i zašareni se nakon kiše. I mnogi drugi ovosezonski parfemi mogli bi se opisati kao "supercvjetni" jer su osmišljeni kao raskošni buketi livadskog, prašumskog i(li) vrtnog raslinja.

image

4711 Acqua Colonia Freesia & Musk mirisni ‘zagrljaj‘ frezije i mošusa EdC 50 ml, 25 €

PRESS
image

Guerlain Aqua Allegoria Florabloom EdT 75 ml, 119,39 €

PRESS

U toj gotovo nepreglednoj šarolikosti ipak dominiraju određeni trendovi, počevši od održivosti. Sve više parfemskih brendova hvali se prirodnim esencijama i naprednim proizvodnim tehnologijama s minimalnim utjecajem na okoliš. Za veliki zaokret parfemske industrije prema održivosti itekako su zaslužni sve osvješteniji potrošači koji ne žele mirisne vodice prepune kemikalija štetnih za zdravlje i ekosustav. Stoga se i na masovnom tržištu uvriježilo pravilo da parfemi imaju vrlo visok udio sastojaka prirodnog podrijetla i posebne formulacije koje "poštuju" kožu. Primjerice, novi miris L‘Eau d‘Issey Solar Violet brenda Issey Miyake formuliran je tako da može biti na koži čak i kad je izložena suncu (dakako, uz odgovarajuću UV zaštitu).

image

Issey Miyake L‘Eau d‘Issey Solar Violet odiše ljubičicom i vodenom svježinom EdT 50 ml, 101 €

PRESS
image

Jean Paul Gaultier Paradise Garden La Belle egzotični spoj plavog lotosa, irisa i vanilije, EdP 50 ml, 137,99 €

PRESS
image

Nina Ricci Nina Illusion spoj narančina cvijeta i maline, EdP 50 ml, 103 €

PRESS
image

Bastille Rayon Vert parfem s prirodnim esencijama divljeg cvijeća, EdP 50 ml, 98 €

YOANN_LEVEQUE_X_FLAVIA_SISTIAGA

Među olfaktornim trendovima zamjetne su i dvije "dijametralno suprotne" skupine. S jedne strane mnogo je parfema u kojima se cvjetne note kombiniraju na suptilne načine, kako bi pobudile osjećaj lakoće i opuštenosti u "mekom mirisnom zagrljaju".

image

Dolce & Gabbana Dolce Blue Jasmine, P EdP 50 ml, 95 €

PRESS
image

Kenzo Flower Ikebana Mimosa, EdP 75 ml, 119 €

PRESS
image

Marc Jacobs Daisy Wild kombinacija jasmina, cvijeta banane i makadamije, EdP 50 ml, 150 €

PRESS

S druge strane, lansiran je niz "hipersenzualnih" cvjetnih kombinacija kojima je cilj da naelektriziraju osjetila. Veliku pozornost očekivano su pobudile "rekreacije" slavnih parfema, predvođene supermodelima: Anok Yai zaštitno je lice za Hypersense - novu inačicu Muglerova parfema Alien, dok je Emily Ratajkowski zvijezda kampanje za Tiger Lily - novu verziju mirisnog bestselera Flowerbomb dizajnerskog dvojca Viktor & Rolf.

image

Mugler Alien Hypersense – opojna mješavina jasmina i kruške s mošusnim i drvenastim akordima, EdP 60 ml, 115 €

PRESS
image

Anok Yai zaštitno je lice za Hypersense - novu inačicu Muglerova parfema Alien

PRESS

"Još od tinejdžerskih dana volim cvjetne parfeme u "slasnom" izdanju. Tiger Lily odiše egzotičnim tigrastim ljiljanom, prožetim notama kokosa, manga i morske soli na koži. S njime se začas mogu u mašti ‘teleportirati‘ u južnu Kaliforniju gdje sam odrasla", kaže Emily, dodajući da joj se osobito sviđa to što ovaj parfem "nije plah ni delikatan".

image

Emily Ratajkowski zvijezda je kampanje za Tiger Lily - novu verziju mirisnog bestselera Flowerbomb dizajnerskog dvojca Viktor & Rolf

PRESS

"Ženstvenost se (pre)često prikazuje delikatnom. Draže mi je kad ženska snaga dolazi do izražaja", ističe manekenka i aktivistica koja na društvenim mrežama slovi kao moderna ikona feminizma.

image

Viktor&Rolf Flowerbomb Tiger Lily s notama tigrastog ljiljana, EdP 50 ml, 114,29 €

PRESS

Na parfemsku scenu nedavno je stupila i Kylie Jenner. Reality zvijezda već se etablirala u beauty biznisu sa svojom kozmetičkom linijom, a sada je izazvala bum s mirisnim prvijencem Cosmic.

"Volim parfeme koji su nezaboravni i opojni, ali ne i preteški. Uspjela sam da Cosmic bude izražajan, topao i ženstven na način da se može nositi cijeli dan i noć", kaže influencerica koja to nastoji dočarati kombinacijom crvenog božura, jasmina, jantara, vanilije i mošusa.

image

Kylie Jenner Cosmic s notama crvenog božura, jasmina, jantara, vanilije i mošusa, EdP 50 ml 58,79 €

PRESS

Miris koji je Kylie osmislila u suradnji s renomiranom parfumerkom Nicole Mancini već je dobio brojne pohvale da se odlično stapa s prirodnom "kemijom" kože. Mnogima se svidjela i neobična skulpturalna bočica za koju Kylie kaže da podsjeća na "umjetničko djelo iz nekog drugog svijeta".

"Različit iz svakog kuta, jedinstven oblik predstavlja stalno promjenjivu prirodu ljubavi, a zrcalni čep prikazuje vaš odraz podsjećajući da sebi pružite ljubav i naklonost", poručuje jedna od najuspješnijih beauty poduzetnica koja na društvenim mrežama ima više od 490 milijuna pratitelja.

Linker
26. travanj 2024 14:46